Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Semjén az iszlámot, Verebes a bulvárt, Fáy Miklós Eszenyit vádolja a Marton-ügy kapcsán

Ez a cikk több mint 6 éves.

A 8 nő által szexuális zaklatással, illetve egy esetben erőszakkal vádolt Marton László színházi rendező ügye továbbra se kerül le a napirendről. Sárosdi Lilla interjút adott a Magyar Narancsnak. Semjén Zsolt inkább a saríáról beszélne, Eszenyi Enikő nem tudott az ügyekről, Fáy Miklós viszont másképp emlékszik. Verebes István attól fél, Marton belehal az ügybe. A Hír Tv-ben pedig a Zsanett ügyben az áldozatot le „nem angolkisasszonyozó”, és ezért a kamarától megrovást kapó Magyar György fejthette ki gondolatait. Hírösszefoglalónk a Marton-ügyről.

Sárosdi Lilla a Krétakör társulat volt színésznője, aki elsőként lépett azzal elő, hogy Marton László szexuálisan zaklatta őt, a Magyar Narancsnak elmondta, miért lépett elő az ügyben:

Két hónappal ezelőtt történt, amikor az utcán sétáltunk a családommal. Megláttam őt, feljött bennem az indulat, de el kellett fojtanom magamban a gyerekek miatt. Korábban sok barátomnak meséltem el az eltelt több mint 20 év alatt. Szabadulni akartam. Ahogy haladtak előre az évek, az emberektől azt kaptam vissza, hogy Martonnak lehetnek más ügyei is, mert „beszélik”. A találkozás felkavarta a múltat. Hány áldozata lehet? És még mindig tanít? Iszonyú lelkiismeret-furdalás tört rám, hogy ahelyett, hogy tennék valamit, csak hallgatok. Aztán amikor a Weinstein-botrány kirobbant, úgy döntöttem, hogy kiírom magamból, mert belehalok. Lesz, ami lesz.

Semjén Zsolt se bírt tovább a teherrel, ő a Magyar Nemzet kameráinak mondta el, mit gondol a Marton-ügyről, és a többi zaklatási ügyről:

El fognak törpülni amellett, amikor majd iszlám tömegek lesznek itt és arról, hogy mi a nők helyzete a saria árnyékában, az iszlám világban, arról érdemes megkérdezni azokat a nem muszlim nőket, akik iszlám környezetben élnek.

Semjén azt is hozzátette, ezért kell megállítani a migrációt.

Az ATV-ben valamiért újra fontosnak gondolták meghívni Verebes Istvánt a Marton-ügy kapcsán. A rendező pedig ismét nagyot alakított.

Vagy öngyilkos lesz, vagy meghal ettől. Azt kérdezem: mit akarnak még Marton Lászlótól ezek után?

Verebes a fenti kérdés után kifejtette, hogy szerinte már soha nem fog kiderülni az igazság, még a bíróságon sem, mert a média túlhabzotta az ügyet. Elképzelhetetlennek tartja, hogy ami megtörtént, úgy történt meg, ahogy Sársodi Lilla mondja, és azt kéri, hogy ő legalább tisztelhesse a teljesítményt Martonnál.

De nem csak az ATV-ben, hanem a Hír Tv vezető hírháttérműsorában, az Egyenesben is téma volt az ügy. Itt Csáki Judit és Magyar György beszélt az ügyről. Ami csupán azért érdekes, mert Magyar György volt az az ügyvéd, aki a Zsanett-ügyben a rendőröket képviselve az alábbi mondatot mondta a rendőröket erőszakkal vádoló nőről:

A szakértői vélemény tartalmaz olyan elemeket, amelyek szerint a hölgy nem arról híres, amiről az angolkisasszonyok.

Biztos ő az, akinek ezt az ügyet kell értékelnie?

Eszenyi Enikő a Martont is foglalkoztató Vígszínház igazgatója közben közleményt adott ki arról, ő nem tudott semmit ezekről az ügyekről. A közlemény után az ismert kritikus Fáy Miklós a blogján írta meg, hogy szerinte Eszenyinek tudnia kellett ezekről a vádakról, sőt egy ismerőse fordult is Marton kapcsán ilyen panasszal Eszenyihez az elmúlt időszakban.