Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bérfejlesztés jön az egészségügyben, átvállalja a kórházak adósságát a kormány?

Ez a cikk több mint 6 éves.

Lázár János a mai Kormányinfn jelentette be, hogy a magyar gazdaság helyzete a kormány szerint lehetővé teszi, hogy bérfejlesztés jöjjön az egészségügyben. Lázár ígérete szerint, amely egyelőre  még nem öltött konkrét formát, az orvosok, ápolók és gyógyszerészek, összesen 98 ezer ember számára jöhet béremelés.

Lázár azt is bejelentette, hogy a kormány szerint rendezni kell a kórházak 30 napon túli adósságát, és érdemi segítséget kell nyújtani azoknak, akiknek nincs adósságuk, illetve strukturális változásokat hajtanak végre az adósság csökkentése érdekében.

Persze szkeptikusak lehetünk ezekkel a bejelentésekkel. Lázár a kórházi adósságok átvállalását már többször bejelentette, és az egészségügyi dolgozók béremelése is már több éve húzódik.

November elsejétől pedig jön az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Tér, egy központi nyilvántartási rendszer az összes egészségügyi adatnak. 25 ezer leolvasót már kiosztottak, 14 ezer kiszállítása folyamatban van. Az elektronikus személyi igazolványok kiadása is zajlik, ez elengedhetetlen lesz Lázár szerint a rendszer használatához. A rendszert folyamatosan üzemelik be.

Forrás: 24.hu/mno.hu