Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Férfiakat molesztált a Joy magazin szerzője

Ez a cikk több mint 6 éves.

Arról már hallottunk, mennyire elterjedt probléma a nők utcai zaklatása, és az, hogy a férfiak úton- útfélen kéretlen megjegyzéseket tesznek nekik. Néhány éve rejtett kamerás videó is körbejárt arról, hogy a New York-i Manhattanben átlag tíz óra alatt hány ilyen beszólást kaptak. A férfiak a negatív reakció hatására rendre hozzáteszik, hogy a lányoknak

meg kéne tanulniuk értékelni a bókokat

A magyar Joy munkatársa most itthon is kipróbálta, milyen ez fordított esetben. A kísérlet kedvéért egy napig szólongatta le az utcán a legkülönbözőbb férfiakat.

Legelőször kicsit izgultam, amikor egy dohánybolt előtt ácsorgó pasinak, aki épp nőket méregetett, annyit mondtam, hogy Szexuálok az idomok, bébike! Az úriember nem tudta hova tenni a dolgot, és forgatta a szemét, látszott, hogy kellemetlenül érzi magát. (Milyen meglepő, nem?)

Az érdekes emberkísérlet kiötlője a nap további részében egyre inkább belejött a molesztáló fiatal lány szerepébe, éppen csak a férfiak reakciója nem változott, sőt szinte minden kiszemelt célpont egészen pontosan úgy reagált, ahogy az első:

Mikor a Krisztina körúton nyilvánosan lányokat stírölő pasinak szabályosan odaüvöltöttem, hogy „Miccccsoda idomok, cirmoscica!” ő szabályosan elvörösödött, és rettentően zavarta a dolog. Azt hiszem, aznap már nem stírölt annyi nőt, mint azelőtt.

 

Ezután jött a vadabb próbálkozás egy fiatal sráccal, mikor leejtette a tárcáját a buszmegállóban, mire én azzal nyugtáztam a dolgot, hogy mögé álltam, és bejelentettem neki, hogy igazán örülnék, ha legközelebb mélyebbre hajolna, hogy láthassam a dögös fenekét (nyilván itt nem a fenék szót használtam). Nagyon zavartan nézett rám, és nem tudta mire vélni a dolgot.

Az összes megjegyzés olyan volt, amelyet a szerző már maga is megkapott az utcán. Szerinte egynapos villámkísérlete azt bizonyította, a hasonló közeledést a férfiak sem bóknak, hanem inzultálásnak veszik:

szomorúan vettem tudomásul, hogy egyetlen pasi sem érezte a szarkazmust vagy épp az iróniát a dologban, és tök értetlen arccal meredtek rám, vagy szinte molesztálásnak vették az ártatlan megjegyzéseimet. Nos, akkor erre most csak annyit tudok mondani: szerintetek, mi nők hogy érezzük magunkat, mikor ugyanezt csináljátok?

(Joy)