Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ha tényleg fiatalok támadják a nyugdíjasokat Vona szavai miatt, arról csak a Fidesz tehet

Ez a cikk több mint 6 éves.

Úgy tűnik, tényleg minden határt átlép a Fidesz propaganda-médiája, ha az ellenzék besározásáról van szó. Pénteken jelent meg az Origón egy minden életszerűséget nélkülöző cikk arról, hogy Vona Gábor szavai miatt jobbikos hordák támadják meg a nyugdíjasokat. Szombaton a Tények is feldolgozta ezt a hírt, egy olyan adásban, melyben tények híján üres lépcsőházakat és lifteket mutattak vágóképként, mint valami bűnügyi helyszínkép illusztrációit. Pedig ha létezne ez a támadássorozat, akkor a Fidesznek leginkább magába kéne néznie, mert legnagyobb eséllyel ők lehetnének felelősek egy ilyen helyzetért.

nbb_20080220_2902_focuspoint_926x504.jpg

Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet

Az Origo cikke szerint Vona Gábor szavain feldühödött fiatalok politikai okból vegzálnak nyugdíjasokat. Ezt a Fidesz pártlapja azzal próbálja alátámasztani, hogy az állítólagos támadók jobbikosok, hiszen azt mondják vissza, amit a Jobbik elnöke a Fidesz szerint mondott a nyugdíjasokra. A cikk szerint élethű jelenet, amelyben a liftben körbeállt nyugdíjasnak a huligánok azt mondják, te szennyvízláda. Életszerű. Más bizonyíték nincs se a történetek valóságára, se arra, hogy ha meg is történtek, ehhez bármi köze lenne a Jobbiknak.

Ez utóbbi azért is kétséges, mert Vona Gábor nem úgy, és nem azt mondta, amit a Fidesz-média hetek óta sulykol. A példaként felhozott bejegyzésében ő kizárólag az agresszív, elvakult és a Fidesz politikája miatt túlpörgött nyugdíjasokról beszélt. Olyanokról, akiket például több nemzeti ünnepen is láthattunk, amint rátámadtak az ellenzéki sípolókra és ütötték-verték őket.

Mit mondott Vona Gábor?

„Az egyik a nemzeti ünnepeink, ahol most már rendszeres esemény, hogy hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját.

A másik emlék a múlt heti dunaújvárosi utcai fórumom a piac mellett. Szép számú érdeklődővel sikerült beszélgetnem, de szinte kétpercenként káromkodva szavalta el a TV2 hazugságait egy-egy arra tévedt fideszes nyugdíjas. Húzták maguk mögött a kis bevásárló kosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt.

Minden tiszteletem a szüleink és a nagyszüleink generációjáé. Az én szüleim is nyugdíjasok. Nehéz dolgokat kellett átélniük, és megérdemelnék a nyugodt és tisztes időskort.”

Vona teljes bejegyzése itt elolvasható.

Vona azóta számtalanszor elmondta, csak rájuk gondolt, amikor azt mondta, szennyvíz ömlik a szájukból, és egyébként nagyon tiszteli a nyugdíjasokat.

Tehát elég életszerűtlennek tűnik, hogy Vona kijelentései bárkit nyugdíjasok támadására ösztönözne.

Ellenben, ha valakihez nem jutnak el Vona szavai, viszont a kormányzati médiát követi, ő már egy másik Vona Gáborról kap képet. A kormányzati média szerint Vona minden nyugdíjast gyűlöl, és ezt a Vona Gábor-képet az elmúlt hetekben minden nap az emberek arcába tolják. Az már elképzelhető, hogy ha egy Jobbik-szimpatizáns a kormányzati média által sugallt Vona-képet fogadja el reálisnak, akkor nem fogja szeretni a nyugdíjasokat.

Persze ez még így is nagyon messze van a valóságtól, de ha reálisan végiggondoljuk a dolgot, csak akkor lehet igaz a nyugdíjasokat zaklató jobbikosok jelensége, ha ezek a jobbikosok a kormánymédiából tájékozódnak. És ebben az esetben valójában nem Vona Gábor, hanem a Fidesz bujtotta fel őket.

Tehát ha bárki komolyan gondolja a Fideszben, az Origónál, a TV2-nél ezeket a sztorikat, akkor abbahagyják a Vona szavainak kiforgatására épített propagandát. Ha tovább folytatják, akkor az két dolgot jelent. Vagy ők is tudják, hogy hazugságot írnak, vagy tovább akarják szítani a feszültséget, és ők keltik a nyugdíjas-ellenes indulatokat.

Vona Gábor ugyanis ilyet nem csinált. Az a hazug Vona-ábrázolás csinált ilyet, amit a Fidesz talált ki, és csak a Fidesz által irányított médiában létezik.

Ebben az ügyben nem Vona Gábornak kellene bocsánatot kérnie (sok más ügy miatt bőven kellene, a Jobbik rasszista, antiszemita, szegényellenes, és dolgozóellenes múltja miatt például), hanem a Fidesznek, és ha léteznek az általuk felfestett nyugdíjasokat megtámadó csapatok, azokat is ők tudják leállítani. Reméljük meg is teszik, és nem hazudnak tovább.

Ez a cikk a ti támogatásotokból készült el.

A Mérce cikkeit ingyen olvashatjátok, de nem ingyen készülnek, hanem a ti támogatásotokból és a mi munkánkból! A Mércét nem támogatják pártok, oligarchák, hanem 100%-ban az olvasók hozzájárulásából működik, ez biztosítja a függetlenségünket, és pont ezért csak akkor maradhatunk fenn, ha te is beszállsz!

Kattints és támogasd a Mércét rendszeres havi 2000, 5000 vagy 10 000 forinttal, hogy tovább működhessen és még jobb lehessen!

Támogass minket egyszerűen bankkártyával:

Támogatom!

Más támogatási lehetőségekért és több infóért kattints ide.

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.