Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán: Szavazz rám, és megmentem a világot!

Ez a cikk több mint 6 éves.

Ha Orbán Viktor tényleg a történelemkönyvhöz beszél Tusnádfürdőn, akkor idén nagyon gyengén teljesített. Hiába csinált úgy a miniszterelnök, mintha Európát érintő sorskérdésekről mondaná meg a tutit, valójában csak egy kampánybeszédet préselt ki magából. Abból is egy igen laposat és gyengét.

o4-e1500718086197-1024x576.jpg

Fotó: MTI/Veres Nándor

A szűk egyórás ”Közép-Európa a biztos pont?!” című beszéd üzenete az volt, hogy Orbán egy látnok, aki minden más politikus előtt látja a helyes utat, viszont ezért az „előre rohanásért” nem elismerés, hanem „valami egészen más” volt eddig az osztályrésze. De mostanra fordult a kocka, és már mások is látják, hogy mennyire igaza volt, ezért ő egy nagyon fontos ember jelenleg a politikában, akin rengeteg múlik.Orbán Viktor szerint azért nagyon fontos ember Orbán Viktor, mert 

  1. egyedüliként védi Magyarországot, mivel a kerítést lebontaná minden ellenzéki párt („Hazugság!” üvölti Toroczkai László, motyogja Fekete-Győr András, és a többi párt is mond óvatosan valamit arról, hogy nem is olyan butaság az a kerítés);
  2. rajta áll, vagy bukik Közép-Európa sorsa, mert a V4-országokat ő tartja egy akolban, ha más lenne a kormányfő, akkor annyi lenne ennek a kis régiós erőközpontnak;
  3. és az Európát fenyegető „migráns invázió” (így mondta) útjában is ő áll, aki egyedüliként vétózta az Európa Tanácsban a kvótarendszert (ez sem egészen így történt, sebaj).

szazalek-banner-anim2.gif

Iratkozz fel hírlevelünkre:

Kövess minket Facebookon:

Új, hazafias, európai politika

Orbán így nevezte azt a vonalat, amit képvisel, ez a jó oldal. A rossz pedig a „globálisnak nevezett nemzetek feletti elit” (Brüsszel, Soros és a haverok; unásig ismerjük már ezt) által képviselt politika. Orbán szerint ennyi van, két oldal küzd, egyszerű a világ, mint egy hollywoodi film.

És kedves székely barátaim, ha nem regisztráltok a 2018-as választásra, és külditek el levélben a Fidesz-KDNP-re leadott szavazataitokat, akkor győz a Gonosz és cudar világ jön. Körülbelül ezt sikerült Orbán Viktornak közölnie, ezért utazott néhány száz kilométert.

A beszéd első felében elmondta, mitől erős az erős és büszke Magyarország: gazdasági növekedés, pénzügyi függetlenség, hadsereg, közbiztonság, stb, ebben a cikkben mindent szöveghűen megtalál az, akit részletesen érdekel. Egyedül igazán a gyerekszámmal elégedetlen a miniszterelnök, „ez az Achilles-sarok”.

És a szülésről ugyan „az asszonyok döntenek”, de a kormány igyekszik családbarát környezetet teremteni, amihez sok pénz kell, de ezt a multiktól elveszi minden évben a kormány, mondta Orbán.

Ha kap még négy évet Orbán, akkor családpolitikában és demográfiai ügyekben biztos aktív lesz, mert az az elképzelése, hogy:

„Az etnikai összetétel megváltoztatását nem engedheti meg magának egy erős ország.

Tehát, ha az asszonyoknak nem lesz kedvük teleszülni a Kárpát-medencét, akkor Orbán hiába játssza a végvári vitézt, mert a végén még bevándorlásra szorul Magyarország és szerinte ekkor bukjuk a kulturális identitásunkat is.

Igaz ez a kultúravesztés Orbán szerint az egész „elkereszténytelenedett” Európára is, ahol már látszik, hogy a muszlim kultúra összecsap a kereszténnyel. Ráadásul a szolidaritást eszköz helyett célként értelmező európai politikusok nem veszik észre, hogy olyan emberekkel szolidárisak, akik az európai kultúra megváltoztatásán munkálkodnak, ez pedig önfeladáshoz vezet.

Kiknek ez a céljuk? Brüsszel és Soros, Soros és Brüsszel, így van. És ki fekszik le kinek? Hát ugye Brüsszel Sorosnak, mert végrehajtja a tervét (vagy lehet, ezt így nagy t-betűvel, „Tervnek” kell írni?). És az összes magyar ellenzéki párt Brüsszelnek és Sorosnak, mert csak. Ezért kell a Fideszre szavazni. Ezt szánja Orbán a jövő történelemkönyveibe.

És Orbán itt meghúzta a már szokásos, régi trükkjét, hogy lefitymálta és degradálta a komplett ellenzéket, mint ami nem igazi ellenfél számára, mivel a centrális erőtér legyőzhetetlen. De akkor mi szükség a kampánybeszédre, ha biztos a siker? Hát az, hogy van mégis három ellenfél: Brüsszel, Soros és a média.

Érdekes lenne, ha bármelyik a három közül indulna a 2018-as országgyűlési választásokon, de „a politika professzora” eposzi jelzővel is futó Orbán biztosan többet tud erről, mint én. Úgyhogy fenyegetett tovább, hogy mitől eshetünk el, ha bedőlünk a három ármánykodó ellenfélnek, és esetleg mégis valamelyik „esélytelen” ellenzéki párta akarnánk szavazni:

„Magyarország Trianon óta nem állt ilyen közel ahhoz, hogy olyan virágzó, erős, tekintélyes ország legyen, mint most.”

Egyszerű a recept: Orbán európai szinten jegyzett államférfiként tetszeleg, hogy az ellene indulók kicsinek, tudatlannak vagy egyenesen károsnak és nemzetvesztőnek tűnjenek mellette. Ahhoz, hogy ez hiteles legyen a nem hithű fideszeseknek is, nem ártana Orbánnak megmutatnia, hogy jobban érti a világot, mint egy összeesküvés-elméletekhez vonzódó lelkes, történelemszakra igyekvő gimnazista.

Ha ez az a sziklaszilárd, kihívó nélküli világkép, amihez képest egyik ellenzéki párt sem képes „alternatívát”, „víziót”, vagy tudom is én, mit felmutatni, akkor tényleg húzza le mindenki a rolót, mert Orbántól ez egy nagy nulla volt.

Ez a cikk a Ti támogatásotok nélkül nem készült volna el.

A Kettős Mércét nem segítik oligarchák, pártok, nincs reklámbevétele nagy cégektől, a ti támogatásotoknak köszönhetően működik! Ez biztosítja a Mérce függetlenségét.

Kattints és támogasd havi 2000, 5000 vagy 10 000 forinttal a Mércét, és támogatásoddal erősítsd meg a független médiát Magyarországon!

Támogass minket egyszerűen bankkártyával:

Támogatom!

Más támogatási lehetőségekért és több infóért kattints ide.

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.