Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ellenzéki képviselő lebuzizásával köszönti a Pride-ot Németh Szilárd

Ez a cikk több mint 6 éves.

A csepeli Donald Trump nem hagyhatta szó nélkül, hogy ma tartják a Budapest Pride-ot. A Fidesz országgyűlési képviselője saját facebook-oldalán osztott meg egy interjút, amit a helyi Fidesz propaganda-lapjaként működő Csepel.hu készített vele. Az interjúban – melynek címe: Magyarország legyen olyan, mint egy Pride? – Németh elmondja, hogy neki ez nem kenyere, de hát szabad országban élünk. Az utolsó kérdésre azonban magához méltó választ adott.15759771_47644421618230162c72a991fa4d7655_wm.jpg

kép: index

Kérdés: Ön szerint dr. Szabó Szabolcsnak fűződhet bármilyen érdeke ahhoz, hogy engedélyezzék a melegházasságot Magyarországon?

Válasz: Véleményem szerint ez neki is a magánügye, ha akarja, nyilvánosságra hozza, ha akarja, nem. Kérdezzék meg tőle!

Szabó Szabolcs az Együtt egyéni orsszággyűlési képviselője Csepelről, tehát jó eséllyel ő lesz Németh ellenfele 2018-ban. Szabó Szabolcsot ennek a cikknek a szerzője speciel pont többször is látta már barátnőjét vagy feleségét (nem ismerem a családi állapotát) kézen fogva sétálni az utcán.

A csepel.hu riporterének kérdését nehéz félreérteni: lényegében azt kérdezi, vajon a képviselő úr buzi-e. Németh is érti a kérdést, és azt válaszolja: ha akarja nyilvánosságra hozza, ha akarja nem. Ez pedig egy állítás arról, hogy Szabó Szabolcs, országgyűlési képviselő buzi.

szazalek-banner-anim2.gif

Iratkozz fel hírlevelünkre:

Kövess minket Facebookon:

A riporter és Németh persze az egész cikken keresztül úgy beszélnek, mintha a melegek jogaiért való küzdelem a buzik ügye lenne. Ebből pedig ugye az következik, hogy aki ezzel foglalkozik, az csak buzi lehet. Vagyis Németh – ahogyan a Fidesz általában a politikájában, arra épít, hogy nem létezik szolidaritás. Mindenki csak magáért állhat ki, mindenki egyedül van a problémájával. Hogy – Tamás Gáspár Miklós találó megfogalmazásában – „Az antifasiszták: zsidók. A feministák: nők. A környezetvédők: cserjék.”

Egészen elképesztő az, ahogy a Fidesz sorra buzizza le politikai ellenfeleit. De legalább ezzel is bizonyítja a Fidesz, hogy valóban van még mit tenni az LMBTQ emberek egyenlőségéért. Hiszen ma Magyarországon a kormánypárt politikai fegyverként buzizza ellenfeleit.

Ez a cikk a Ti támogatásotok nélkül nem készült volna el.

A Kettős Mércét nem segítik oligarchák, pártok, nincs reklámbevétele nagy cégektől, a ti támogatásotoknak köszönhetően működik! Ez biztosítja a Mérce függetlenségét.

Kattints és támogasd havi 2000, 5000 vagy 10 000 forinttal a Mércét, és támogatásoddal erősítsd meg a független médiát Magyarországon!

Támogass minket egyszerűen bankkártyával:

Támogatom!

Más támogatási lehetőségekért és több infóért kattints ide.

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.