Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lemosható festékért 500 óra közmunka, de akik szétlopják az országot, szabadlábon?

Ez a cikk több mint 6 éves.

Rabláncon vezették be bírósági tárgyalásra Gulyás Mártont és Varga Gergelyt, akik hétfőn lemosható festékkel töltött flakonnal próbálták megdobni a Sándor-palotát, miután Áder János aláírta CEU-törvényt. A tárgyalás végén Mártont és Gergőt bűnösnek találták. Gulyás 300 óra közmunkára ítélték, Varga Gergőt 200 óra közmunkára. A vád mindkettőjüket rongálás és garázdaság miatt ítélte miközben például Gulyás el se találta az épületet ahogy a tárgyaláson kiderült, így megrongálni se tudta azt.

16708096_977c990b7c1d7f032575404a5eee1a69_wm.jpg

(Fotó: Bődey János / Index)

Igen, értem a csoportos elkövetést – ami azért nem az igazi, hiszen szervezett módon csak ketten dobtak, a harmadik személyt nem ismerik -, azt is értem, hogy szintén tényállás, hogy egy tüntetés keretében tették mindezt. És igen, a jog betűi szerint még talán jogos is ez az ítélet. Talán. Bár inkább nem, hiszen nincs közveszély, nincs megbotránkoztatás, nincs sérülés, és nincs súlyos (23 ezer forintos tisztítási költség, ami maga is túlzásnak tűnik) kár a tett után.

De nem tudok jobb szót: ez az egész felbasz! Egész nap követtem a tárgyalást, és folyamatosan ment bennem fel az ideg, hogy miközben a hatalom képviselői szétlopják az országot, nem a korruptokat, nem a hatalommal visszaélőket viszik el rabláncon, hanem valakit, aki lemosható festékkel akart megdobni egy középületet.

A kihirdetése után gyors tüntetés is szerveződött az igazságtalan ítélet ellen, és a két elítélt támogatására. Még több infó a linken: https://www.facebook.com/events/1031215147010831/

Hát hol élünk? Hol az igazság?

Kattints, és kövesd a Kettős Mércét, hogy ne maradj le egyetlen hírről sem!

Tényleg ez az eset zavarta meg a köznyugalmat Magyarországon? Nem Áder aláírása, nem a lex CEU? A civil törvény? A korrupció? A lopás? Az egészségügy helyzete? Az oktatás állapota? A kilakoltatások? A szegénység?

Hanem egy flakon eldobása egy épület felé.

Hogy ezért kell valakit 72 óráig fogva tartani, még normális kaját se adni neki, rabláncon vezetni a bíróságra?

Tényleg Gulyás Mártont és Varga Gergőt akarja látni rabláncon a magyar nép? Ez lenne a magyar igazság?

Hát nagyon nem. Soroljuk a neveket: Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, Rogán Antal, Habony Árpád, Garancsi István,Tiborcz István.

Mert ők zavarják meg nap mint nap a köznyugalmat, és csapolják le az ország pénzét. Normális​ helyzetben el lehetne viselni épp ésszel egy ilyen ítéletet, de ekkora igazságtalanságok közepette, ez az ítélet bűn,ocsmányság, hazugság.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.