Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bayer Zsolt megverne, pedig én érte is tüntetek

Ez a cikk több mint 7 éves.

Játsszuk le! – jutott eszembe az adrenalintól feltolt agyamban, amikor először olvastam Bayer Zsolt írását arról, hogy majd ők is kivonulnak az utcára, és akkor a mostani tüntetők üldözöttek lesznek.

bie_3878-e1491864664313-800x451.jpg

(Fotó: 24.hu)

Szerencsére Zsolttal ellentétben én képes vagyok lehiggadni, így inkább jöjjön a második gondolat. Ne játsszuk le, és tényleg, hogy jutottunk el oda, hogy egy közéleti problémát egy publicista úgy oldana meg, hogy a kormánypárt és szavazói nevében verést ígér?

Tényleg nincsen probléma, amire válaszul jogosan mennek ki tízezrek az utcára, amire válaszul jogosan vonultak tegnap ezrek a városban?

Ne játsszuk le, és ne legyen üldözött senki az országban. A helyzet az, hogy mi azért megyünk utcára, mert azt érezzük, üldözöttek vagyunk, ha nem is fizikai, de politikai értelemben mindenképp. Abban az értelemben, hogy látjuk, a politika nem értünk, nem az országért, hanem ellenünk dolgozik, így Bayer Zsolt fenyegetése hatástalan.

De mi pont azért megyünk az utcára, hogy ne ez a „játsszuk le” stílus legyen, hogy senkinek se kelljen azt gondolnia, se fideszesnek, se ellenzékinek, se öregnek, se fiatalnak, se pestinek, se vidékinek, hogy üldözött, hogy nem mondhatja el a véleményét, hogy nem számít az ő véleménye is, az ő problémája is az ország sorsának alakításában.

Kattints, és kövesd a Kettős Mércét, hogy ne maradj le egyetlen hírről sem!

Mi Bayer Zsoltért és az ő országáért is az utcára vonulunk, mert az az ország egyben a mi országunk is. Mert a valóságban nincs két ország, fideszesek és nem fideszesek ugyanabban laknak.

Úgyhogy Zsolt, mégiscsak játsszuk le. Vagy játsszuk el legalább azt, hogy elismered, a honfitársad vagyok, és megérdemelem, hogy én is hallathassam a hangom. Mert a célunk közös, még ha másképp is gondoljuk az oda vezető utat: egy jobb Magyarországon élni.

Csakhogy az a baj, hogy nem ezért a célért cselekedsz. Amikor te üldözöl és fenyegetsz, akkor pont ezt az országot rántod még mélyebbre. 2006-ban, amikor én is kint voltam az utcán, még nem zavartak a feldühödött fiatalok téged sem. Tudod, az a különbség, hogy engem most sem zavarnak, engem azok zavarnak, akik nem a korrupció, a pökhendiség, az antidemokratikus intézkedések, a szegénység ellen lépnek fel, hanem feldühödött fiatalok ellen, mintha ők lennének a probléma.

Jó lenne visszatalálni arra az ösvényre inkább, amikor a cél nem a hatalom kiszolgálása és megtartása, hanem Magyarország boldogulása, mert enélkül bármennyire is vered a melled, nem vagy hazafi.

Én azért tüntetek, hogy visszatalálj erre az útra, és újra hazafi lehess.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.