Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Keménylegény Toroczkai jól megadta a buziknak

Ez a cikk több mint 7 éves.

Ásotthalom jobbikos alelnök-polgármestere mert nagyot lépni, igazi, a közösségnek fontos, mélyenszántó dolgokat tenni, és betiltotta a buziskodást, meg a mecseteket a településen. Így jövőre elmarad a szokásos ásotthalmi Pride, meg nem épül meg a tervezett mecset sem a városban. Vagyis várjunk csak, hát szó se volt ilyenekről.

toroczkai-laszlo.jpg

Fotó: MTI

Értem én, hogy a Jobbik nagyot akar mondani, meg letolni magáról a Habony-média undorító Vona-buzizását, de azért ez mégiscsak nevetséges.

Elképzelem, ahogy az ásotthalmi kocsmában megnyugodnak a helyiek, minden megoldódott, mert be van tiltva a buziskodás. Kemény lépés, kemény időkben egy kemény embertől.

Valójában pont az ilyen politikusokra nincs semmi szükség. Mert ettől aztán senkinek sem lesz jobb. Toroczkai azzal érvel, hogy azért kell betiltatni a mecsetépitést, mert Szabadkán is épül mecset. Mondjuk ott azért épül, mert élnek muszlimok, például volt koszovói albánok, Ásotthalmon meg nem élnek.

Toroczkai mondása a nagyotmondó semmitmondás tipikus példája: betiltja a buziskodást, meg a nemlétező mecset építését. Csak hát ettől az égegyadta világon nem lesz  senkinek jobb. Nem lesz jobb Ásotthalmon élni, nem lesz több munkahely, nem lesz szebb a város, de nem lesz jobb Magyarországon se élni attól, hogy egy településen be van tiltva a homoszexualitás és a mecsetépítés. Ez nem akadályozza meg a terrorizmust, nem védi a kereszténységet, nem történik semmi.

Vagyis mégis, embereknek rosszabb lesz az országban, mert megint azt érezhetik barátaink, szomszédaink, ismeretlen polgártársaink, hogy szarabb nekik itt élni, és attól, hogy valakiknek szarabb itt élni, nekünk nem lesz jobb. Ennyi történik: Toroczkai verheti a mellét, kap 15 perc hírnevet, pár Facebook lájkot, emberek tömegei pedig rosszul alszanak, mert megint azt mondták nekik, ők nem érdemlik meg ezt az országot, hiába születtek ide, élnek itt, adóznak itt, hiába teljes jogú polgártársaink.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a rendeletben Toroczkai is továbbviszi azt a családfogalmat, amely szerint a család alapja a házasság, mintha én nem alkotnék családot a barátnőmmel és a gyerekemmel, mert nem házasodtunk össze, mintha a gyerekét egyedül nevelő szülő ne lenne család, mintha az előző kapcsolatából az új házasságába, vagy kapcsolatába gyereket hozó szülő új partnerével nem alkotna családot. Legalább ezt kivehette volna Toroczkai a rendeletéből.

Az ilyen politikusoknak kéne eltűnniük, akik megosztják az embereket, akik gyűlöletet szítanak, akik betiltják más emberek létezését. Mert megértem én, ha Toroczkai nem szereti a buzikat, csak ez nem közügy, nem ezért választották meg, hanem hogy a népet képviselje, az esetleges ásotthalmi buzikat is, az meg hogy neki mi tetszik és mi nem, hogy gyülőli-e a buzikat, azt tartsa a négy fal között, nem kíváncsi senki a közösségellenes aberrációira.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.