Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Rogán, takarodj!

Ez a cikk több mint 7 éves.

Van egy miniszter, aki körül folyamatosan korrupciós ügyek jönnek elő, akinek a barátai rendszeresen dézsmálják az állami pénzt, akinek egyik legjobb barátja úgy tanácsadó a kormány mellett, hogy nem áll szerződésben. Egy miniszter, akinek többszörösen kamu volt a vagyonnyilatkozata, és többször is hazudott újságíróknak, miközben az általa irányított kerület korábban áron alul adott el ingatlanokat, méghozzá maffiózóknak is. Rogán Antal hogy a fenébe maradhat még miniszter?

rogan_2.jpg

Fotó: MTI

Hát úgy, ahogy Orbán Viktor ma megmondta a parlamentben: ha támadják Rogán Antalt, az csak megerősíti őt a pozíciójában!

„Nem foglalkozom a politikai blöffökkel, politikai botrányokkal. Minden egyes támadás csak megerősíti Rogán pozícióját.”

Tehát vegyük is sorra, mivel nem foglalkozik Orbán?

  • A Rogán által vezetett V. kerület áron alul értékesítette a kerületi ingatlanokat, sokszor Habony Árpád és Rogán Antal ismerőseinek, de a Portik, vagy Vizoviczki maffiának is jutott. Ezekre az ingatlanokra előbb bérleti szerződést kötöttek, majd a bérleti szerződésre hivatkozva fél, vagy kétharmad áron eladták őket.
  • Rogán maga többször rosszul töltötte ki a vagyonbevallását, folyamatosan megnőtt benne a Pasa parki luxuslakásának a mérete, luxuséletmódot folytat, Franciaországban drága szállodákban száll meg, egymilliós táskája van, helikopterrel jár lagziba, és sorolhatnánk még. Persze ezzel nem lenne gond, csakhogy az elmúlt 10 évben felvett fizetéséből elvileg még a Pasa parki lakásra se futotta volna.
  • Rogán felügyeli az állami hirdetéseket, és az ezekre a hirdetésekre kiírt közbeszerzéseken rendre Pasa parki szomszédja, Csetényi Csaba nyer. A vállalkozó idén már több mint 5 milliárd állami pénz elköltésének jogát nyerte meg.
  • Rogán találta ki a letelepedési kötvény nevű konstrukciót, amely 6 milliárdos kárt okozott a magyar államnak, miközben százmilliárdokat kaszáltak ismeretlen hátterű, de sajtóinformációk alapján Rogán Antalhoz és Habony Árpádhoz köthető cégek. A cégeket szinte kivétel nélkül a Kosik ügyvédi iroda képviselte Magyarországon, amely iroda Rogán táskahordójához, Kertész Balázshoz volt köthető, ahhoz az emberhez, aki sokáig az V. kerületi ingatlankezelő vezetője volt.
  • Kertész és Rogán mellett a banda harmadik tagja Pukás András volt V. kerületi alpolgármester, aki most az Eximbank vezetője. Az állami tulajdonú külföldi magyar befektetések támogatására létrehozott bank segített Rogán barátjának, Andy Vajnának egy jókora, közpénzből adott hitellel megvásárolni a Tv2-t. Azt a Tv2-t, aminek a hírműsorait a hírek szerint Rogán másik barátja, Habony Árpád irányítja.
  • Mindeközben az Index megszerzett egy videófelvételt, amelyen három grúz ember, a korábbi grúz miniszterelnök és gazdasági miniszter arról beszélnek Kertész irodája előtt, az irodára mutatva, hogy az Eximbank ad majd hitelt egy erőmű építéséhez, és a fenti úriemberrel kell majd szerződést aláírni. Az 5 százalék kifejezés is elhangzik.
  • Rogán hazudott arról, hogy helikopterrel ment egy esküvőre, csak akkor vallotta ezt be, amikor a bizonyítékokat megmutatták neki. Rogán azt hazudta, nem járt Kertész Balázs irodájában, nem is találkozott vele az elmúlt években, csak akkor ismerte be, hogy járt nála, amikor megmutatták neki erről a felvételt, és csak akkor ismerte be az ismeretségüket, amikor megmutatták a fotót, amely bizonyítja, ő maga hívta meg Kertészt miniszteri beiktatására.

És a sort napestig lehetne folytatni Rogán ügyeiről, mindez csak egy része Rogán sikertörténetének.

Tehát ezek azok az ügyek, amelyek ma Magyarországon megerősítenek egy minisztert a pozíciójában Orbán Viktor szerint.

Ha Orbánnal szemben szerinted is le kéne mondania Rogánnak, csatlakozz a Rogán takarodj facebook oldahoz egy tetszikkel:

Nyilvánvalóan ezeket az ügyeket Orbán Viktor is látja, azt is látja, hogy Rogán a legnépszerűtlenebb kormánypárti politikus, de maradhat, és hogy miért, arra talán Lánczi András, Orbán Viktor tanácsadója adta meg a választ még egy éve az alábbi idézettel: „Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája.”

Aki egy jobb Magyarországon akar élni, annak rá kell jönnie: ehhez az első lépés Rogán Antal eltakarítása. Úgyhogy Rogán takarodj, vidd az összes haverod!

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.