Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kösz Orbán, hogy Vona Gábort kell megvédenem miattatok!

Ez a cikk több mint 7 éves.

A Kettős Mércét nehezen lehetne azzal vádolni, hogy Vona Gábor vagy a Jobbik rajongója lenne, de az a kampány, amit a közpénzből vásárolt és fenntartott Fidesz-média folytatott hazugságokkal, félinformációkkal és dezinformációkkal a Jobbik ellen, az elfogadhatatlan.

8068224_fa9da1d27e3635b7719312c95271c77c_wm.jpg

(Kép forrása: Index.hu)

Ez nem a politika bulvárosodása, hanem a politika megszüntetése. A Fidesz nem érvekkel kívánta meggyőzni a Jobbikot az általuk (nevezetesen Orbán Viktor által) benyújtott alkotmánymódosítás elfogadása kapcsán, hanem megfenyegette őket, hogy ha nem úgy szavaznak, ahogy Orbán Viktor akarja, akkor kicsinálják őket. Ez megy hetek óta, ez történik most, vagyis ezzel a bosszúval próbálkoznak. Ez zsarolás, ez kényszerítés, ez elfogadhatatlan.

A Kettős Mérce nem barátja a Jobbiknak, ezt számos alkalommal bizonyítottuk. Mi hoztuk le a szélsőjobboldali média után először azt a hangfelvételt, amelyben Szegedi Csanád elmondta, hogy EU-s pénzekkel élt vissza. Mi buktattunk le számos náci, chemtrail-hívő jobbikos képviselőt. Mi írtuk meg, hogy a Jobbik által szervezet esemény Devecserben a Betyársereg kődobálásba, és erőszakba fulladt. Ezekben, és még számos cikkben is rengetegszer bizonyítottuk, hogy nem értünk egyet a Jobbik politikájával, és ennek kőkeményen hangot is adtunk eddig is, és hangot is fogunk adni neki, amikor kell.

De az elmúlt napokban olyan szenny ömlik a médiaterméknek már nehezen nevezhető Origóból, TV2-ből, Ripostból és a többi lakájmédiából a Jobbik ellen, amit nem szabad szó nélkül hagyni.

Persze könnyebb lenne kiállni Vona Gábor mellett, ha nem úgy utasítaná vissza a homoszexualitásáról szóló vádakat, hogy ő büszke heteroszexuális. Az ilyen kijelentések miatt nem lesz soha vállalható párt a Jobbikból.

Csakhogy ne felejtsük el, hogy a Fidesz volt kommunikációs igazgatóját Kocsis Máténak hívják. Kocsis volt az, aki (egyébként jogosan) fél évig járta körbe a teljes médiát azzal, hogy őt megsértették, mert homoszexuálisnak nevezték, majd pert is indított ez ügyben. Szóval hogy a Fidesznek, Kocsis Máté pártjának legyen fegyvere Vona Gáborral szemben az, hogy lebuzizza őt, mindent elárul a kormánypárt aljasságáról.

Egyáltalán hogy lehet a szexuális orientációt fegyverként használni valaki ellen?

Persze nem teljesen ördögtől való „leleplezni” valakit, aki például titkoltan melegként homofób politikai kijelentéseket tesz. Nem teljesen ördögtől való, de nem is egyértelmű, hogy helyes. Csakhogy Vona Gábor esetében még erről sincs szó. Őt a kormánypárti média azért „buzizza”, mert ez a hatalmi érdekük, mert meg akartak nyerni egy szavazást, és most be akarják bizonyítani, velük nem lehet kikezdeni, mert aki így tesz, azt kicsinálják.

Ezt pedig nem szabad hagyni, és nem szabad felülni az ilyen kampányoknak. Sőt, pontosan nem az a média dolga, hogy az ilyen híreket közvetítse, hanem hogy megírja, ezt így nem lehet.

Mert itt nem csupán egy egyszerű politikai lejáratókampányról van szó, hanem demokratikusan megválasztott képviselők megtámadásáról (még akkor is demokratikusan megválasztottak, ha mi nem szeretjük őket), a szavazatuk miatt. Most az alkotmánymódosítás, de mi lesz a következő? Ha valaki nem szavazza meg mondjuk az olimpiai pályázatot, azt írják róla, hogy csalta a feleségét? Ha valakinek nem tetszik a pofája, bemosnak neki egyet?

Ez így nem csupán a Jobbik megtámadása, hanem a szavazók képviseletének megakadályozása is. Antidemokratikus és mindannyiunkra nézve káros az, amit a Fidesz csinál, elfogadhatatlan és aljas eljárás.

Igen, 2016-ban oda jutott Magyarország, hogy egy vállaltan baloldali lapban a Jobbik mellett kiálló cikket kell írni, mert ezt diktálja a józan ész, és a jóérzés.

Köszönjük szépen Orbán Viktor, köszönjük szépen Fidesz!

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.