Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tényleg ennyire elszakadt a fideszes elit valósága a magyar emberek életétől?

Ez a cikk több mint 7 éves.

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a minap azt mondta, az 500 ezer forintos helikopterezést a magyar középosztály bármelyik tagja megengedheti magának. Erre csütörtökön Rogán Antal helikopterügyi államtitkár azt bírta válaszolni, hogy egy városnéző helikoptertúrát azért sokan megengedhetnek maguknak.

04012_rogan_mw.jpg

A húsz perces, 80 ezer forintos helikopteres városnézést tényleg olyan sokan megengedhetik maguknak?

Persze Bencsik fokozta még. Szerinte a „kereskedelmi tévék az alsó, a legértéktelenebb népréteget szolgálják ki, és egyúttal annak legkártékonyabb szokásait erősítik fel.” És hasonlóan vélekedett a 888 főszerkesztője, a miniszterelnök tanácsadója, G. Fodor Gábor is az Echo TV Angárd című műsorában a minap.

Persze nem mindenki ilyen idióta a Fidesz vezetői között, de már az is súlyos jel, hogy szép számban vannak olyanok, akiknek a magyar valóság a helikopterezés. A kormány lapjainak főszerkesztői, az ország egyik legfontosabb embere, és a miniszterelnők főtanácsadója is buta prolizik, miközben azt gondolja, hogy 80 ezer forint az csak úgy kipattanna a polgárok zsebéből, ha épp helikopterezésre vágynának.

Ez semmivel sem jobb annál, amikor a fideszesek arról beszéltek, meg lehet élni havi 48 ezer forintból.

Lehet le kéne pattani a Rózsadombról, a budai villákból és a vidéki kastélyokból, és megnézni, mi a franc is történik ebben az országban.

Mert nem 80 ezres sétahelikopterezésre megy el az emberek pénze. Nagyon nem. A 80 ezer inkább a havi nettó fizetés szokott lenni az ország többsége számára. Rezsi kifizetése után pedig az ország elsöprő többsége sem keres ennyit, a középosztály egy jelentős része sem.

Persze, a valóság az – és ezt látjuk a kormányzás milyenségéből is -, hogy a Fidesz csak a felső-középosztályt és az elitet tekinti polgárnak, azokat, akik olyan sokat keresnek, hogy annyit is érjenek, és ki tudjanak fizetni 80 ezer forintot sétahelikopterezésre.

A csodálatosan dübörgő magyar gazdaság az elmúlt években annyit ért el, hogy 2015-ben a szlovák nettó átlagbér megelőzte a magyart, és hogy a legtöbb gazdasági, fogyaszátási, jóléti és szegénységi mutatóban Romániával és Bulgáriával vagyunk egy súlycsoportban.

Nyilván, közben lehet azt hinni, hogy a valódi középosztály, a dolgozó emberek megengedhetnek maguknak egy 80 ezres sétahelikoterezést, csak ez nem a valóság. Ez nem a magyarok 90 százalékának élete, és az ilyen nyilatkozatok csak a kételyt próbálják elhinteni az emberekben, hogy vajon tényleg csak nekem ennyire rossz? Vajon tényleg csak én élek ilyen rosszul, de a többiek tényleg megengedhetik a helikopterezést?

A Fidesz ezzel a trükkel próbálja meg atomjaira bontani a társadalmat, ezzel a trükkel próbálja meg elszigetelni az egyéneket és a családokat. És ha a média teljes bekebelezése sikerül, akkor ez az elszigetelés sikerül is nekik, hiszen, akkor senki nem mutatja majd meg, hogy mi is az ország valósága. A kormány csak így úszhatja meg, hogy nem a valóságot figyelembe véve, nem a dolgozók és szegények érdekeit figyelembe véve kormányoz. Így pedig szép lassan nem csak a valóság repül el, hanem az egész ország jövője is. A Fidesz legyőzéséhez épp ennek a folyamatnak a megfordítására van szükség. Épp arra, hogy újra összekössük az elszigetelt embereket, a nem helikopterezőket, hogy együtt követelhessék: helikopterek helyett jólétet!

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.