Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Parlament nem Kövér László vadászkastélya

Ez a cikk több mint 7 éves.

Alig néhány héttel az után, hogy a kitiltott indexesek visszatérhettek, kitiltották a 444 komplett szerkesztőségét a Parlamentből, mert pár méterrel az erre kijelölt területen kívül tettek fel egy kérdést egy, az ország népe által megválasztott politikusnak, míg a nép szolgái közül egy másik mintegy 4 másodpercig nem tudott továbbhaladni a kérdező riporter miatt.

d_as20151213038-1024x576_1.jpg

Fotó: Kovács Tamás / MTI

Tehát 2 politikus mintegy 3 percig tartó kényelmetlensége miatt a magyar választópolgárok sokasága által olvasott médium számára teszik lehetetlenné, hogy végezze a dolgát, kérdéseket tegyen fel a politikusoknak, amikre nekik válaszolniuk kell, amennyiben tisztelik a választópolgárokat.

Persze a problémák csak itt kezdődnek, merthogy láthatóan ezeknek a politikusoknak fontosabb a saját gombnyomogató kényelmük, minthogy újságíróknak válaszoljanak.

Pedig biztosan senki nem azért szavazott rájuk, amit csinálnak: hogy mellébeszéljenek, telefonálást színleljenek, némán elrohanjanak az újságíró elől. Hanem azért, hogy beszéljenek az ország fontos problémáiról, és megoldják azokat.

Persze néha kérdeznek zaklató módon az újságírók, de ennek talán pont bele kéne férnie az úgynevezett sajtószabadságba, ezen talán felül kéne emelkedniük a képviselőknek, ha hűek esküjükhöz.

Az viszont biztos, hogy nem úgy kéne viselkedniük mint az óvodás kisfiúnak, akit felvettek az alacsony bérek miatt kialakult üresedés következtében pedellusnak. Tehát nem úgy kéne viselkedniük, mint Kövér Lászlónak, aki azt gondolja, hogy a Parlament az ő birtoka, és kitilthat bárkit, korlátozhatja bárki munkáját, korlátozhatja a sajtószabadságot.

Ugyanis Kövért nem a Parlament tulajdonosának tették meg, hanem a ház vezetésével bízta meg a nép. És nem személyes, nem is a pártja érdekében, hanem a nép érdekében kell tevékenykednie.

Ez nem olyan, mint amikor az ember vesz magának egy vadászkastélyt az ellopott pénzből, és ott erőszakoskodhat a szolgálókkal, meg lelőheti az állatokat, mert azt gondolja, minden az övé. A Parlament nem Kövér Lászlóé, hanem a népé.

Persze az újságírók munkájának ellehetetlenítése nem most kezdődött, de Kövér és bandája tökélyre viszi a dolgot, akik lényegében pár négyzetméterre szűkítették azt a területet, ahol újságírók a dolgukat végezhetik a Parlamentben. Ezzel pedig akadályozzák azt, ami az újságírók munkája, megkérdezni az embereket leginkább érdeklő ügyekről a politikusokat, és akadályozzák azt a demokratikus folyamatot is, amelyben ezekre a kérdésekre a politikusoknak kutya kötelességük válaszolni. A nép kontrollját akadályozzák.

Úgyhogy lényegtelen, egyébként szereti-e valaki vagy sem a 444-et és stílusát, a lényeges kérdés az, akarjuk-e hogy a politikusokat az újságírók megkérdezzék, és nekik válaszolniuk kelljen az országot érintő, a közösségünk működése szempontjából legfontosabb kérdésekre.

Ha pedig egyetértünk abban, hogy a politikusoknak kötelessége alávetnie magát a nyilvánosságnak, és ezáltal a népnek, akkor erre a kitiltásra, és Kövér László sajtót korlátozó döntéseire csak annyit mondhatunk:

Gyalázat!

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.