Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Magyarország, ahol egy Orbán Viktor által aláírt papír a levágott lófej

Ez a cikk több mint 7 éves.

Amikor alig egy hete a TASZ kiperelte azt a papírt, amely a norvég civilek elleni sikertelen támadássorozatot elindító utasítást tartalmazta, sokakkal ellentétben nekem az jutott eszembe: ezt úgy hívják, üzenet.

okotars.jpg

Fotó: nol.hu

Régóta lehetett érezni, hogy még nagyobb turbóba kapcsol az ellenségnek nyilvánított szervezetek, emberek, újságok, a nem Fidesz-Magyarország elleni támadássorozat. Egyes hangok arról pusmogtak, a népszavazás lesz a nyitánya ennek.

A Népszabadság történetét most egy egész ország ismeri, és lényegében nincs olyan nem-fideszes magyar szerkesztőség (beleértve a miénket is), amely ne attól rettegne, hogy ott lesz a következő, vagy az azutáni körben. A Népszabadság kivégzése nem csupán egy lap kivégzése volt.

G. Fodor Gábor, Orbán tanácsadója tegnap pontosan azt mondta, amit Németh Szilárd is. A Népszabadság megszüntetése egy szimbólum.

Reagálnak a pártok

Október 16. vasárnap 15 órára Juhász Péter (Együtt), Jávor Benedek (PM), és Hadházy Ákos (LMP) hirdetett tüntetést a Szabad Sajtó útjára a Népszabadsággal történtek, és a Népszabadság által leleplezett korrupciós ügyek miatt.
https://www.facebook.com/events/299557833761958/

Október 23-án pedig a DK, az MSZP, a MOMA, és a PM tüntet együtt 15 órától a Blaha Lujza téren, az elmúlt hetekben történtek miatt:
https://www.facebook.com/events/611272829053391

Aztán péntek este kiderült, hogy a NAV egységei rajtaütésszerű házkutatást tartottak az Energiaklubnál. Egy norvég alapos pályázat ügyében (melynek borzasztó nemzetellenes célja az volt, hogy településeknek segítettek klímavédelmi stratégiát írni) vonultak ki a Tállai államtitkár irányítása alatt lévő adóhatóság emberei.

Remake. Hiába derült már ki, hogy semmi gond nincs a Norvég Alap által támogatott szervezetekkel, hiába ellenőrizte már az Energiaklubot maga a norvég lebonyolító könyvvizsgáló cég. Ütnek.

Pár hete Német Szilárd nyilatkozta le, hogy meg kell vizsgálni a „Soros-érdekeltségű” civileket a Nemzetbiztonsági Bizottságnak. A most csütörtöki kormányinfón Lázár János beszélt arról, hogy ő is be fog számolni erről azon a Nemzetbiztonsági Bizottsági ülésen, ahol ez lesz a téma.

Értjük ugye?

Ha valakikre rászállnak a titkosszolgálatok, az adóhatóság, mindenféle állami hivatalok, akkor ott találni fognak valamit. Akkor is, ha nincs semmi. Mert találni kell.

Október másodika úgy tűnik fordulópont. Még nem látjuk pontosan, mi jön utána, de sejtésünk lehet. A kérdés, hogyan reagálunk rá, hogyan reagál a társadalom, hogyan segítünk neki mi magunk reagálni rá.

Azt a forgatókönyvet mindenki elképzelheti, ami a legrosszabb. El kéne végre képzelni a legjobbat is.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.