Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Érinthetetlenek a Fidesz érdekében cselekvő kopaszok ma Magyarországon

Ez a cikk több mint 7 éves.

De sikerült? – hangzott Kovács Zoltán államtitkár „válasza” alig három hónapja az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, amikor arról kérdezték, nem gondolja-e elfogadhatatlannak, hogy titkosítani akarták az MNB pártalapítványainak költéseit.

origohu.jpgFotó:Origo.hu

Úgy tűnik, ezt a kormányzati megközelítést  vette át a rendőrség is, amikor azt a februári esetet vizsgálta, amelyben a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületében „kopaszok” akadályozták meg Nyakó Istvánt, az MSZP tagját, hogy beadja a vasárnapi zárva tartásról szóló kérdését.

A rendőrség szerint ugyanis nem történt semmi.

Annyira semmi, hogy nem is vizsgálták, miért voltak ott a „kopaszok”, kivel beszéltek telefonon, miután beengedték a kérdést végül elsőként beadó Erdősiné segítőjét, nem foglalkoztak azzal, hogy a leadás előtt visszatartották a „kopaszok” Nyakót, így nem ő ért oda elsőként. Nem vizsgáltak az égvilágon semmit, ami kínos lehet a kormánypártra nézve. Az indoklás pedig az, hogy a Kúria utólag kimondta, hogy nem az időbélyegző számít.

Ezzel csupán két probléma van. Egyrészt az, hogy ugyanebben a Kúria határozatban a testület jelezte, nem volt jogszerű, hogy „kopaszok” szállták meg a választási iroda területét, és ott a kérelmezőket akadályozták. De ennél is nagyobb probléma, hogy bár ténylegesen nem valósult meg a választási csalás, de a szándék megvolt az elkövetésére, hiszen a „kopaszok” nem tudhatták előre, milyen döntést hoz majd hetekkel később a Kúria, és az ő szándékuk az volt, hogy megakadályozzák a Nyakót abban, hogy ő adja elsőként a kérdést. Az akadályozás pedig meg is valósult, így lényegtelen is mit gondoltak a kopaszok (azaz az elkövetők arról), hogy mi történik az időbélyegzőnél. Az ő szándékuk az volt, hogy megakadályozzák, hogy valaki leadja a kérdését.

Ez körülbelül olyan, mintha bemenne a boltba a rabló, majd a boltos fejéhez tartana egy pisztolyt, de mivel üres a kasza, és nem rabolt el pénzt, a rendőrség azt mondaná, itt nincs is bűntény, nem is nyomozunk. Nonszensz.

Igazságszolgáltatás pedig egyáltalán nem történt. Sőt, még azt is blokkolja az állam igazság kiderítésére hivatott szerve, hogy a közvélemény megtudja, mi az igazság, a „kopaszokat” ki küldte.

Ennél kevés dolog mutatja meg egyértelműbben, hogy a rendőrség és az igazságszolgáltatás ma részben pártállami irányítás alatt működik. Pedig sajnos sok hasonló jellegű példánk van: a kormánypártiak ügyeiben nem vizsgálódó ügyészség, Rogán Antal, Kubatov Gábor és az alvilág ügyei, Mengyi „Voldemort” Roland sztorija, az MNB-pártalapítványok körüli ügyek, a Ligetben tevékenykedő másik „kopasz” csoport ügye, és még sorolhatnánk tovább. De itt konkrétan a rendőrség írásba adta, hogy leszarja a jogállamot.

És ennél talán kevesebb bizonyíték is elég kellene legyen ahhoz, hogy világos legyen, valóban a Fidesz állt az MSZP akciójának elszabotálása mögött. Mert ha nem ők álltak volna, ha az MSZP-sek maguk rendezték volna meg a jelenetet, ahogy sokan sejtették, akkor bizony a Fidesznek érdekében állt volna kinyomozni, mi a valóság.

Így pedig jogállami módon sose derül ki, hogy valóban Kubatov „eltűnt Vizoviczki maffiózó úrral folytatott levelezésünk” Gábor Fradi-, és Fidesz alelnök küldte-e a „kopaszokat” az Irodához. Miközben pontosan tudhatjuk, hogy de.

A helyzet az, hogy 2016 Magyarországán egyre fogy a jogállam levegője: nagydarab, semmiből előbukkanó „kopaszok” fojtogatják, meg mindenféle maffiakapcsolatok, és a Fidesznek az állami intézményrendszer minden szegletébe, így a demokratikus kontrollt gyakorló szervekhez is beültetett, a pártpolitikai lojalitás alapján eljáró emberei.

És leszarhatjuk ezt az egészet, mondhatjuk, hogy minden politikus ilyen, csakhogy ez az önfelmentő hazugság nem akadályozza meg, hogy a jogállam és a demokratikus eszközök maradékának felszámolása után minket fojtsanak majd meg. Mert kicsi ország ez ahhoz, hogy akárcsak véletlenül ne kerüljünk egy olyan ember útjába, akinek vannak olyan kapcsolatai. És akkor minket is megpróbálhatnak megfojtani, és már nem lesz, ami megvéd.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

A Kettős Mérce csak akkor tud működni, ha te is támogatod!
A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha legalább 600-an támogattok minket. Jelenleg 264 állandó támogatónk van. Ha szerinted is szükség van egy olyan baloldali és független lapra, mint a Mérce, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.