Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Mióta intézi politikai vitáit verőlegények útján a kormány?

Ez a cikk több mint 7 éves.

A belga meccs után pár órával kopasz biztonsági őrök érkeztek a Városligetbe, hogy kordont vonjanak a Közlekedési Múzeum köré, és elkezdődjön annak bontása. A „biztonságiak” a kordonozást megakadályozni próbáló aktivisták köré is kordont húztak, majd azt állították a később kiérkező rendőrségnek, hogy az aktivisták átmásztak a kordonon, így jogosulatlanul vannak a területen, ezért ki is lökdösték őket. A 444 tudósítójának kérdésére, hogy milyen engedéllyel rendelkeznek a kopaszok, az egyik rendőr ezt válaszolta:

„Honnan tudjam, uram, hogy Budapesten kinek mire van engedélye? Hívja fel a BRFK sajtóosztályát!”

Ez a válasz már csak azért is biztató, mert akkor holnap én is körbekordonozhatom a Fidesz székházát, hiszen a rendőrség honnan tudhatná, kinek mire van engedélye. De mégis csak az történt, hogy nagydarab, kopasz emberek körbekordonoztak egy közteret, és építési területté nyilvánították. Méghozzá a magyar állam cégének megbízásából, ugyanis őket a Városliget zrt. által felbérelt építési vállalkozó bérelte fel, így közvetve adófizetői pénzből, hogy végezzék el ezt a feladatot. De milyen feladatot?

lakossag.jpg

Kép: Ligetvédők

A videók tanúsága szerint a kopaszok direkt hergelték a Ligetvédő civileket, beszólogattak nekik, üvöltöztek velük, sőt, az egyik biztonsági őr még azt is eljátszotta, hogy miközben durván fellökött egy idős urat, elkezdett sipákolni, Cristiano Ronaldo legszebb teljesítményeit idézve, hogy őt megütötték.

 

Egészen elképesztő amit a kopaszok csináltak éjjel a ligetben. Ezek az emberek, nem is simán védeni mentek oda a területet, hanem kiprovokálni a Ligetvédőkkel szemben az erőszakot! A 168 Óra videóján látszik ahogy az egyik kopasz teljesen randomra ellök egy idősebb urat, majd elkezd üvölteni, hogy megütötték őt. Pedig a videón látszik, valójában ő volt erőszakos! Nagy szüksége van most a Ligetvédőknek a segítségre, hogy az ilyen emberekkel szemben megvédjék magukat, és megvédjék a Ligetet, aki tud, menjen ki segíteni!

Közzétette: Kettős Mérce – 2016. június 27.

A biztonsági őr és a verőlegény között valahol ott húzódik a határ, hogy a biztonsági őr véd, állagmegőriz, biztosít, és igyekszik megakadályozni az erőszakot. Míg a verőlegény megfélemlít, jogtalan erőszakot használ, és provokál, hogy , hogy „jogosan visszaüthessen”. Tegnap éjszaka az utóbbit láthattuk.

Méghozzá a magyar állam cége a Városliget zrt, által megbízott alvállalkozó bérelt fel a mi pénzünkből verőlegényeket, hogy megoldjanak egy politikai kérdést. És a Városliget zrt-et ez nem zavarja, ahogy a kormánypártot sem.

És ezt itt a fő probléma. A Fidesz által elfoglalt magyar állam nem alternativát ajánl, nem akar valódi tárgyalást, nem próbál politikai győzelmet aratni egy népszavazáson (mert ha a többség úgy dönt, legyen Múzeum-negyed, milyen legitimitása maradna a ligetvédőknek?). Nem próbál többséget szerezni az ügyben, hanem verőembereket küld politikai megoldásként. És már nem először.

Így tett a Nemzeti Választási Irodánál az MSZP vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kérdését megakadályozandó, így tett a Fidesz-székházánál a negyedik alaptörvénymodosítás miatt tüntetők ellen. Úgy tűnik, ez a magyar kormányzás új módija. Ha nehéz a szitu, jönnek a verőemberek.

Ezt viszont nehéz demokricának vagy jogállamnak hívni. De hát a kormánypárt pont ezzel él, hogy míg a tüntetőkre vonatkoznak a törvények, egy építési vállalkozóra vonatkoznak a törvények, ők a verőemberekkel törvényellenes módszereket vetnek be, amelynek aztán nem lesz semmi következménye, hiszen ők maguk a törvény. A Nemzeti Választási Irodánál történtekről még egy első éves joghallgató is egyből látja, hogy bűncselekmény történt. Még sem volt semmi következménye eddig az ott történteknek, sőt, az elkövetők szabadon végezhetnek „biztonságvédelmi feladatokat”, ahogy ezt pár hete a Deákon láthattuk, amikor egy taxistársaság védelmére keltek.

Jelenleg úgy tűnik, a magyar kormány bűnszövetkezeti módszereket használ, olyan emberek segítségével, akik ha nem is bűnszövetkezetek tagjai, de pont úgy néznek ki, és pont úgy cselekszenek.

Úgy tűnik, visszatért a 90-es évek maffiaháborújának hangulata Magyarországra, csak most nem az állami tulajdon ellopásából meggazdagodott maffiózók használják ezeket a módszereket egymás ellen, hanem a magyar kormány használja ezeket a módszereket, saját népe ellen.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.