Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az internet nem felejt: konzervatív bőrbe bújt szálasista az ELTÉ-n szodómiázók vezetője

Ez a cikk több mint 8 éves.

Szodómia, szodómia, fúj, fúj! – ez az a rigmus, ami ismét az emlékezetünkbe idézte a viszonylag lényegtelen, de öltönyös-nyakkendős álcája mögé bújva meglehetősen agresszív megnyilvánulásokra képes Konzervatív Hallgatók Szövetségét. A szervezet vezetője korábban konzekvensen tagadta, hogy a nyíltan nyilas Pax Hungarica Mozgalom (PHM) tagja volt. Az internet azonban máshogy emlékszik.

szodomia.png

 

László Balázs, öltöny, nyakkendő 

Azt korábban az Átlátszó Oktatás már megírta, hogy László a PHM egyik rendezvényén konferált. Joggal merül fel a kérdés: lehetséges-e, hogy ebben az esetben talán szorosabb kapcsolat fűzte napjaink nyilas mozgalmához, mint egyszerű szimpátia? A konzervatív fiatalember a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a riporter kérdésére, miszerint „Van-e más kötődése a szervezethez?”, mármint a Pax Hungarica Mozgalomhoz, csupán annyit válaszolt:

„Ismerem őket.”

László Balázs, aki egyébként a Pázmány Péter Katolikus Egyetem politológia szakos hallgatója, 2011. október 23-án hungarista karszalagos biodíszletként is részt vett már a Pax Hungarica rendezvényén, ahol például olyan prominens személyek mögött álldogálhatott, mint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom akkori elnöke, Toroczkai László.

laszlo_balazs_2011_10_23.jpg

László Balázs, mint Toroczkai biodíszlete

Valamelyest többet sejtet ez, mint egyszerű ismeretséget a mozgalommal. És ha még mélyebbre ásunk az internet bugyraiban, a hungarista mozgalom lapján, a Kitartás.net oldalon találhatunk egy még érdekesebb bejegyzést. Egy 2011. október 15-i rendezvényen, amely a Megemlékezés a hungarista hatalomátvételről nevet viselte, és ami közös rendezvénye volt „a Pax Hungarica Mozgalom soproni csoportjának, valamint a Prónay Csoportnak”, a PHM képviselőjeként bizony, László Balázs szólalt fel, mint a PHM soproni csoportjának… mije is? Ismerőse?

laszlo_balazs_2011_10_10.jpg

A mozgalom képviseletében felszólal: László Balázs

Erre a kérdésre szintén a Kitartás.net oldalán találhatunk választ, még egy kicsit korábbról: 2011. március 12-én képes beszámoló jelent meg a PHM országszerte Szálasi emlékére tartott megemlékezéseiről. Itt a győri rendezvény felszólalói között László Balázs is szerepel, méghozzá „szórványtag” megnevezéssel. Szórványtagnak nevezik egyébként a PHM szervezeti és működési szabályzata szerint az olyan felesküdött tagokat, „akik távol élnek a működő csoportoktól, illetve egy adott településen vagy tájegységen a szükséges létszám (5 fő) hiányában nem tudnak helyi csoportot létrehozni”. Még jó, hogy utólag László Balázs legalább azt bevallotta, hogy ismeri őket…

laszlo_balazs_2011_03_12_1.jpg

Hopp, egy szórványtag…

2015. október 23-án pedig (freudi elszólásként?) a Corvin közben László Balázs, mint meghívott konferanszié, a következő mondattal nyitott: „Megkérem Retkes Tamás történész és író testvérünket, hogy mondja el megemlékező beszédét”. Úgy tűnik, a szálasista beidegződést nem könnyű levetkőzni, a testvér megszólítást egyébként a hungaristák az „úr” helyett vezették be egykor.

Annyi bizonyos, legalábbis László állítása szerint, hogy jelenleg már csak és kizárólag a Konzervatív Hallgatók Szövetségének elnöke. Ebben a minőségében üvöltötte maroknyi társával rekedtre magát, a fent is idézett rigmust még néhány, szintén kevéssé vállalható kijelentéssel megfűszerezve a múlt héten, az ELTE BTK kertjében tartott leszbikus csók flashmobot megzavarva. „Európa nagy és dicső, és újra az fog lenni” – zengte László Balázs a rendezvényen a kamerába, jelezve, hogy a nagy és dicső Európa felé vezető út egyik fontos állomása, hogy maroknyi, egymással csókolódzó lányt sikerüljön egy napsütéses délutánon elhallgattatni. Jelenlétük, ez talán a felvételekből is kiderül, erősen félelmet keltő volt – hisz vélhetően ez is volt a cél. Ezen eszméiket névvel-arccal vállalták, konkrétan beleüvöltötték a lányok arcába, fennen hirdetve ezzel a véleményszabadság felszabadító erejét, ahogy azt ők elképzelik.

És a végére egy slusszpoén: „…a Konzervatív Hallgatók Szövetségében mi azon az állásponton vagyunk, hogy a pluralizmusnak az a lényege, minden véleményt meg lehet hallgatni, minden véleménynek teret lehet adni.” László Balázs ezzel az érvvel védte a Kossuth Rádiónak adott interjúban saját jelenlétét az egykori, október 23-i megmozduláson. Hogy mennyire fontos a konzervatív hallgatók számára a véleményszabadság, a Magyar Hírlapnak adott interjú ars poeticájában fogalmazta meg: „mi következetesen a véleményszabadságot képviseljük.”

Sajátos adalék a történethez, amelyre olvasóink hívták fel a figyelmet: a KHSZ pluralizmusának lényege nem tér ki a véleményszabadság következetes képviseletére akkor, ha éppen őket kritizálják. Több kommentet töröltek, de még olvasókat is tiltottak ki Facebook-oldalukról, akik nemtetszésüket fejezték ki, illetve nem túl jó véleményüket öntötték szavakba megmozdulásaikkal kapcsolatban.

Ebben az esetben már valóban csak az a kérdés: tulajdonképpen mit is csinálnak a konzervatív hallgatók (mármint az ilyen, megfélemlítő megmozdulásokat leszámítva), ha a saját elveiket is képtelenek komolyan venni? Igazán nyugtalanító a gondolat, hogy Európa dicső jövőjét ma olyan konzervatív fiatalok védik, akik a saját (nem túl dicső, konkrétan szálasista) múltjukat sem képesek tisztességgel felvállalni, ellenben névvel-arccal (na jó, persze néha nem) hirdetik szervezetük homofób és gyűlöletkeltő megnyilvánulásait – s teszik ezt egy öltönybe, nyakkendőbe bújtatott, valóban szolid, konzervatív külső megtévesztő álcája alatt.

A Kettős Mérce csak akkor tud működni, ha te is támogatod!
A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha legalább 600-an támogattok minket. Jelenleg 242 állandó támogatónk van. Ha szerinted is szükség van egy olyan baloldali és független lapra, mint a Mérce, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.