Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az ország, ahol Matolcsy 260 milliárdja ügyében nem, de Pukli István ellen nyomoz a rendőrség

Ez a cikk több mint 7 éves.

Ma reggel jelent meg a hír, miszerint Pukli István ellen nyomoz a rendőrség, „közfeladati helyzettel visszaélés bűntett gyanújával”. A feljelentő pedig nem más volt, mint a Fidesz korábbi tagja, Tényi István, aki onnan lett közismert, hogy számtalan feljelentést tett korábban ellenzéki, újabban már kormánypárti ügyekben is. Persze valahogy csupán az ellenzéki feljelentéseit vizsgálja érdemben a rendőrség vagy az ügyészség. Annak idején például Tényi feljelentése után indult el a nevetséges nyomozás a norvég civilek ügyében az Ökotárs ellen, amelynek keretében rendőrök vitték el a civil szervezet vezetőjét, Móra Veronikát.

6pgpokx9x7yykedls.jpeg

(Fotó: Botos Tamás / 444.hu)

306. § Az a közfeladatot ellátó személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen

a) közfeladattal kapcsolatos kötelességét megszegi,

b) közfeladattal kapcsolatos jogkörét túllépi, vagy

c) közfeladati helyzetével egyébként visszaél,”

Ez áll a törvény kitételében, amely alapján Pukli ellen feljelentést történt. A törvényi tényállást a feljelentésben megalapozó állítás az, hogy amikor az egyik tanár, aki elégedetlen volt azzal, hogy Pukli István tüntetéseket és polgári engedetlenséget szervez, közölte, hogy ezért beadja a felmondását, Pukli elfogadta azt. Nem úgy tűnik a fenti paragrafus alapján, hogy a tényállás megállna.

Tehát itt állunk 2016-ban, a napfényes nyár első napjaiban, abban az országban, ahol ha jegybankelnökként 260 milliárdot kiosztogatsz a haverjaidnak, családtagjaidnak és egyéb kegyeltjeidnek, az egyik embered pedig le is nyilatkozza, hogy ez arra kell, hogy a pártod, a Fidesz választást nyerjen és egyeduralmat építhessen ki az államtól ellopott pénzből, nem indít nyomozást az ügyészség, nem vizsgálódik a KEHI, arra se néz a NAV.

De ha ellenzéki civil vagy, akkor rád küldik a rendőrséget, a KEHI-t, a NAV-ot, akkor is ha egyértelműen nem közpénzről van szó, és nincs lopás.

Itt állunk egy országban, amelyben jogtalanul elvették a sztrájkoló tanárok tb-jét, de nem ezügyben nyomoz a rendőrség, hanem azért, mert Pukli István intézményének egyik tanára felmondott politikai tevékenysége miatt.

Egy olyan országban, ahol a rendőrségnek nem sikerült beazonosítani a Nemzeti Választási Irodánál az MSZP népszavazási kezdeményezését akadályozó kopaszokat. Hiába a számtalan fotó, hiába találták meg a kopaszok Facebook-profilját, és hiába tettek ők maguk feljelentést az ATV ellen, így sem sikerült kideríteni, kik ők. Arról pedig, hogy kivel beszéltek telefonon akciójuk alatt, már ne is álmodjunk, hogy kiderül.

Az ország, ahol Tarsoly Csaba személyi titkárát ki sem hallgatják a Quaestor-ügyben. Azt a személyi titkárt, akinek a barátnője történetesen a legfőbb ügyész lánya. Ugyanebben az országban Matolcsy két alapítványának felügyelőbizottsági tagja ellen tudjuk, hogy nem lesz vizsgálat, mert ő történetesen a legfőbb ügyész, Polt Péter felesége.

Ebben az országban jelenleg, ha fideszes vagy, bajod sem eshet, ha ellenzéki vagy, akkor megütheted a bokád, kicsinálhatnak, tönkretehetnek, és csak örülhetsz, ha annyival megúszod, hogy hetekig hazugságokat terjeszt rólad a Fidesz-média. Ha nincs szerencséd, hónapokig egzecíroztathatnak állami hatóságok, kihallgatásokra járhatsz, és ha még ennyire sincs szerencséd, talán ennél is rosszabbul jársz.

Június 11-én újabb tüntetést szervez a Tanítanék Mozgalom az oktatás helyzete miatt. 15 órára a Várkert bazár elé várnak mindenkit: „Hamarosan vége a magyar oktatás egyik legforrongóbb tanévnek. Eljött az ideje az értékelésnek, a bizonyítványosztásnak. A Tanítanék Mozgalom ezért minden tanárt, diákot, szülőt, és az oktatás megújításáért, gyerekeink jövőjéért tenni kívánó magyar polgárt közös Tanévzáróra hív!”

A tüntetés Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/1623292361329484/

El kéne gondolkozni, hogy van-e még jogegyenlőség az országban, és nem kéne közömbösnek lenni. Mert ma Magyarországon nem úgy lesz valakiből ellenzéki, és kezdik el emiatt kicsinálni, hogy ő tényleg ellenzékinek tekinti magát. Elég, ha valaki megjegyzi, hogy nem jól mennek a dolgok, és fellép, mert szeretne egy élhető országban élni. Ilyenkor már rögtön rászállnak.

Ma bárkiből lehet Pukli István vagy Ökotárs, ma bárkit elkezdhetnek kicsinálni, tényleg csupán annyi a feltétel, hogy normálisan gondolkodjon a hatalom és a nép viszonyáról, és azzal az idealista gondolattal cselekedjen, hogy egy olyan demokráciában élünk, ahol bárkinek lehet szava.

Persze bárkinek lehet is szava, csak valakinek kivágják érte a nyelvét, valakihez meg még hozzá is vágnak pár milliárdot. A döntő különbség csak az, hogy a kimondott szó a Fidesz jobb ülepén landol-e.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.