Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Sorosozz, hogy éhen haljon a gyereked!

Ez a cikk több mint 7 éves.

Nagy színész a mi miniszterelnökünk, csak kár, hogy összetévesztette a Vidnyánszky Nemzeti Színházát a Parlamenttel, és utóbbiba ült be. Óriási tehetségveszteség ez az országnak. Mert bizony ahhoz nagy színészi teljesítmény kell, hogy valaki egyszerre adja elő Szaniszló Ferenc válogatott műveit, a 90-es évek zsákutcás magyar modernitáshívőinek legszebb idézeteit és Vlagyimir Putyin alufóliasisakba csomagolt elméleteit, mindeközben pedig úgy beszéljen a magyar sikerekről, mintha egy teljesen más országban élne. Orbánnak mégis ez egyszerre sikerült péntek reggel, a Kossuth Rádióban.

20101029orbanvikt8.jpg

(Fotó: Pelsőczy Csaba)

Először sorosozott egy jót, meg háttérhatalmazott, hiszen mi is lenne hat év kormányzás után egy miniszterelnök dolga, minthogy ne vállaljon felelősséget, hanem egy képzelt ellenségre hárítsa azt. Majd elmondta, már csak egy-két ciklus, és akkor majd a gyerekeinknek jó lesz. Értsd: még egy kis megszorítást, nehézséget kell elviselni és majd jó lesz. Utána egy kis kitérővel megemlítette, hogy nyugaton már annyira elfoglalták a muszlim hordák a városokat, hogy az utcakép is megváltozott, majd közölte, már nem is a nyugati államok, hanem Lengyelország és Magyarország az EU gazdaságának motorja. Kár, hogy az utolsó negyedéves adat szerint a magyar és a lengyel gazdaság az EU három legrosszabbika között van. Ráadásul, mintha éppen nem a német, brit és francia fiatalok áramlanának tömegesen Magyarországra a jólétért, hanem a magyar fiatalok mennének nyugatra. Biztos mindenki hülye, csak az alufóliasipka helikopter.

Ebben az egészben nem is az a szörnyű, hogy a miniszterelnök marhaságokat beszél, vagyis hazudik, a vélt szavazatok reményében, mert ilyent láttunk már egy másik miniszterelnöktől nem is oly rég. Hanem az a szörnyű, hogy ellopja a jövőnket, ellopja a kritika esélyét, és ellopja annak a megértésének az esélyét, mi történik velünk, az országgal, Kelet-Európával, az EU-val és a világgal. Ennek megértése nélkül pedig nem fogjuk tudni jó irányba állítani az országot.

Merthogy lehetne értelmes párbeszédet folytatni arról, hogy a vallás(ok)nak hol, hogy és meddig van helye egy köztársaságban. Fontos lenne végre a kelet-európai helyzetünket, illetve az EU-t és annak néhol antidemokratikus,de azért alapvetően legitim működését kritikákkal illetni. Látni kéne, hol hoz hasznot nekünk a nyugati tőke, hogyan és miként kéne azt használnunk az ország építésére. De ezek nem történnek meg.

Ehelyett van sorosozás, meg muszlimozás, mintha tényleg ezek határoznák meg Magyarország elmúlt huszonhat éves pályáját, amelyből tíz évig volt Orbán Viktor a miniszterelnök. Hát kurvára nem ezek határozzák meg.

Nem beszélünk arról, hogy hova tűnt el az elmúlt tizenkét évben az EU-tól kapott eurók milliárdja, amelyet a mindenkori kormánypártok a semmibe folyattak. Ehelyett kapunk sorosozást.

Nem beszélnünk arról, lehetséges, hogy majdnem az ország fele él a létminimum alatt, vagy arról, hogyan szakad ketté az ország, és mi lenne a kiút. Ehelyett van sorosozás.

Nem beszélünk az oktatás és az egészségügy áldatlan állapotáról, arról, hogy emberek halnak meg a rosszul működő egészségügy miatt, miközben orvosok és ápolók rokkannak bele a rendszer fenntarthatatlanságába, vagy húznak el külföldre. De ehelyett lehet rémisztgetni az embereket, hogy nyugaton már minden bokorban muszlimok vannak.

Nincs szó a nők és gyermeke bántalmazásáról, és ennek társadalmi okairól, hiába kapjuk a képünkbe az egyre durvább és durvább ügyeket, a lúgos orvostól, Kiss Lászlón át a gyerekekig, akik megerőszakolják társaikat és videóra veszik. Ehelyett arról beszélünk, hogy a muszlimoknak a magyar nőkre fáj a foga.

Nincs szó arról, hogy 2015-ben volt az első év, amikor a szlovák átlagbér magasabb volt, mint a magyar. Hogy egy karosszéria-lakatos másfélszer annyit keres Szlovákiában, mint Magyarországon. Hogy míg tizenöt éve a csehekkel versenyeztünk, hét-nyolc éve még a szlovákokkal és a balti országokkal, most minden EU-s összesítés szerint Románia és Bulgária szintjén vagyunk, csak ők jönnek fel, mi pedig megyünk le. És ha így folytatjuk, majd a szerb és montenegrói gazdaság lesz a példa tíz év múlva. De betömik a szájunkat sorosozással.

A miniszterelnök és pártja azzal a trükkel próbálkozik, hogy sorosozással, a nyugatról szóló rémhírek terjesztésével, migránsozással, bármivel, ami éppen kapóra jön, elterelje a társadalom figyelmét a valódi problémákról.

Csak az a helyzet, hogy ebből nem fog élhető, jólétet és megélhetést biztosító, biztonságos Magyarország épülni.

Merthogy nem Soros, nem a menekültek tették tönkre Magyarországot, hanem az a politikai elit, amely már évtizedek óta nem képes valós megoldást nyújtani az ország problémáira. Nem pár százezer, pár millió, hanem mind a tízmillió Magyarországon élő ember problémáira. Mert a feladat ez lenne.  Az a politikai elit tette tönkre, amely a legkevésbé tudta hosszú távon felhasználni a térségbe jutó euró milliárdokat. Az, amelyik a nyugatkritikát nem valós cselekvési tervek megvalósítására, nem az ország jobb helyzetbe juttatására vagy az EU megreformálására használja fel, hanem múló szavazatszerzésére.

Úgyhogy, amikor sorosozol, menekültezel, gondolkodj el azon, nem lehetséges, hogy pont a sorosozás, a menekültezés, a felesleges zsidózás és kommunistázás miatt szar ebben az országban élni?

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

A Kettős Mérce csak akkor tud működni, ha te is támogatod!
A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha legalább 600-an támogattok minket. Jelenleg 238 állandó támogatónk van. Ha szerinted is szükség van egy olyan baloldali és független lapra, mint a Mérce, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.