Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Támogasd a Kettős Mércét, támogasd az igazságod!

Ez a cikk több mint 8 éves.

2016 első három hónapjában 750 ezer ember, 1 millió 700 ezerszer kattintott a Kettős Mércére, Facebook-oldalunk 22 ezer új követővel bővült, és közel kétmillió ember látta a Facebook-posztjainkat. Ezt a növekedést, vagyis azt, hogy cikkeink, posztjaink, írásaink ennyi emberhez elérnek, csak nektek köszönhetjük, hiszen az elmúlt három hónapban a ti támogatásotoknak köszönhetően tud működni a Kettős Mérce!

fenykep.jpg

De ennek nem csak mi örülhetünk. A Kettős Mérce cikkeit az elmúlt hónapokban rendre szemlézték más sajtótermékek, az RTL Klub Híradójától az Indexen keresztül a HVG-ig. Számos olyan ügy került nyilvánosságra az elmúlt hónapokban, vagy kapott új, a kormányzati propagandával szembeni értelmezést, ami a Kettős Mérce nélkül nem történt volna meg. Hogy csak a legfontosabbakat említsük:

  • Mi buktattuk le a Fidesz-média köztévéjét, hogy úgy vágták meg a Pukli Istvánnal készített interjút, hogy az iskolaigazgató szavai pont valódi értelmük ellenkezőjét jelentsék. Ennek a cikknek köszönhetően született meg a manipulált hírvágás jelölésére a megpuklizza kifejezés.
  • Mi írtunk először arról a levélről, amivel a közoktatásért felelős helyettes-államtitkár finoman megfenyegette a szülői sztrájk előtt az iskolák vezetőit és tanárait.
  • Mi írtuk meg elsőként egy parlamenti dokumentumra hivatkozva, hogy Rétvári Bence parlamenti államtitkár állítása, miszerint megszűnik a KLIK, hazugság.
  • Mi írtuk meg elsőként, hogy míg az NVI-ben balhézó kopaszok ellen még eljárás sem indult, a Nemzeti Választási Iroda épületéről táblát letépő Gulyás Mártont bíróság elé is állítják.
  • Mi írtuk meg egyedüliként, hogy március 15-én, miközben Orbán Viktor a jakobinus hazaárulókat ostorozta, valójában Petőfit és Táncsicsot is hazaárulónak nevezte.
  • Szétszedtük a tanárokat lejárató Fidesz-média érveit, és bebizonyítottuk, hogy hazudnak.
  • Mi írtuk meg, hogy Orbán Viktor valójában nem vétózott Brüsszelben, és mi tártuk fel azt, ahogyan ezt a kamu bejelentést felhasználta a Fidesz-média az emberek és a média manipulálására.
  • Mi írtuk meg először, hogy a jelenlegi sztrájktörvény mellett alig van esélye a pedagógusoknak egy törvényes sztrájkra.
  • Mi írtuk meg, hogy a vakkomondoros, volt fideszes képviselő pénzbüntetésre való ítélése nem védi meg az áldozatokat, helyette lényegében beárazza, mennyibe kerül ma a családon belüli erőszak elkövetése.
  • Mi írtuk meg egyedüliként az országos sajtóból, hogy két év után kiderült, az MSZP 2014-es miskolci jelöltjét egy kamu, összevágott fotóval próbálták lejáratni.
  • Mi írtuk meg egyedül, hogy a vörösiszap-perben az ügyészség beadványa nem vizsgálta a hatósági mulasztást, pedig egy 2001-es, az első Fidesz-kormány által hozott kormányrendelet alapján lényegében saját magát felügyelhette, és ezzel a hatósági felügyeletet elkerülhette a tározó tulajdonosa, a MAL Zrt.
  • Mi írtunk cikket arról, hogy miért nem mernek tanárok és tantestületek csatlakozni a Tanítanék mozgalom petíciójához, és azt, hogyan próbálja a tiltakozó tanárokat a hatalom megfélemlíteni.
  • Megírtuk, hogy a Városligetről és az olimpiáról szóló népszavazást teljesen abszurd okokkal, nevetséges jogi hivatkozással kaszálta el a Kúria.
    Mindeközben pedig élőben tudósítottunk a tanárok március 15-i és februári Kossuth téri tiltakozásáról, valamint a miskolci, veszprémi, budapesti, budaörsi, pécsi, szombathelyi tüntetéseiről. De ott voltunk akkor is, amikor elkezdték kivágni a Városliget fáit, és több cikkben foglalkoztunk a Liget sorsával is.

És ez csak pár téma az elmúlt három hónap 215 cikke közül. Az pedig, hogy még több és még jobb cikket írjunk, csak rajtatok múlik, lehet, hogy pont a te támogatásod teheti majd lehetővé, hogy lebuktassunk egy hazugságot, hogy bemutathassuk azt, mi a valóság Magyarországon.

És mivel nem fogadunk el pénzt pártoktól, oligarcháktól, politikai kalandoroktól, valamint mert nem adjuk fel a véleményünket azért, hogy fenntartsuk a Kettős Mércét mint független baloldali lapot, csak a ti támogatásotokban bízhatunk!

Ahhoz, hogy a Kettős Mérce továbbra is működjön, a segítségeteket kell kérnünk. Ha van lehetőségetek rá, támogassatok minket azzal, hogy netbankotokon vagy a PayPalen keresztül rendszeres átutalást állítotok be a Kettős Mércének, vagy ha ezt nem tudjátok megtenni, egyszeri összeggel támogattok minket, hogy ne csupán megtartsuk a Mérce jelenlegi színvonalát, hanem még profibban, még keményebben dolgozva tudjunk utánajárni 2016 Magyarországán annak, mi is a valóság, mi is az igazság!

Támogasd a Kettős Mércét havi fix összeggel:

1000 Ft
2000 Ft
5000 Ft
10 000 Ft

 
Vagy kattints az alábbi gombra, és támogass minket egyszeri tetszőleges adománnyal:



Vagy utalhatsz közvetlenül a netbankodból is az alábbi számlaszámra:

Számlatulajdonos: Kettős Mérce Egyesület
Bankszámlaszám: 16200216-17076018

Külföldről utaláshoz ezek az adatok fognak kelleni:
IBAN: HU68162002161707601800000000
BIC: HBWEHUHB

A netes utaláshoz megtalálod a bankod honlapjára mutató linket alább:

OTP
K&H
CIB Bank
Citibank
Budapest Bank
AXABank
MKB Bank
FHB Bank
UniCredit Bank
Erste Bank
Raiffeisen Bank
Magnet Bank

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.