Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hogyan kap jobb oktatást Gitta?

Ez a cikk több mint 8 éves.

A keddi tüntetés óta hobbi, amatőr és profi elemzők mind azt találgatják, a jövőben hol fog megbukni a köznevelés jobbításáról szóló tiltakozást. Hogy kormányellenes vagy nem kormányellenes, hogy szakmai vagy nem szakmai a tiltakozás, hogy Pukli István jó fej vagy béna, és így tovább. Nyilván egy csomó igazság van ezekben a cikkekben és még több butaság, cinikusság, csalódottság és jól megfizetett érdek is.

csoszo.jpgfotó: Gabriella Csoszó / FreeDoc

Viszont nekem lenne egy kérdésem a hobbi, amatőr és profi elemzőkhöz.

8 hónapos Gitta lányom hogyan fog jobb oktatás kapni, mint amit most kapna? Mármint milyen esély van ezen a tiltakozássorozaton kívül, hogy Gitta megfelelő oktatás kapjon, és megfelelő oktatás kapjon a többi gyerek, azok is, akik még nem születtek meg?

Az nem válasz, hogy magániskola, vagy hogy menjek külföldre, mert egyik se játszik.

Igen, a válasz az, hogy ha 0,001% esélyt is látunk, hogy a Tanítanék Mozgalom eléri a követeléseit, akkor is ez a legnagyobb esély, amit jelenleg látunk a magyar oktatás jobbá tételére.

Viszont ha nem haragudnak meg a hobbi, amatőr, illetve profi elemzők, akkor én nem azt elemezgetném, hogy mitől fog majd megbukni ez a tüntetéssorozat, hanem inkább támogatnám azt, mert az értelmiségi elemezgetés helyett itt most egy húsba vágó, a családomról, az országomról szóló kérdésről van szó.

Úgyhogy attól függetlenül, hogy én is látok hibákat, veszélyeket, rutintalanságot (de tényleg, miért gondolja mindenki azt, hogy valaki teljes körű politikai hozzáértéssel születik, és kezd el tiltakozni?), én a magam részéről megküzdenék azért, hogy Gitta megfelelő oktatás kapjon. Segítek a saját eszközeimmel, ott leszek, ahova hívnak, azt csinálom, amit mondanak, kritizálom őket – de jobbító szándékkal, és nem üres fecsegéssel –, és támogatom őket, mindaddig, ameddig nem vernek át (és lássuk be, 2 hónapos tevékenység a politikában úgy, hogy nem vernek át, az már elég jó), és ameddig 0,001% esély is van arra, hogy jobbá tehetik ezt az országot. Ha pedig sokan gondolkodunk így, akkor bármit is mondanak a hobbi, amatőr illetve profi elemzők, ez sikerülni is fog.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

A Kettős Mérce csak akkor tud működni, ha te is támogatod!
A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha legalább 600-an támogattok minket. Jelenleg 204 állandó támogatónk van. Ha szerinted is szükség van egy olyan baloldali és független lapra, mint a Mérce, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.