Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem figyeltünk és 120 BKV busz „megoldotta” a „menekültválságot”

Ez a cikk több mint 8 éves.

Míg az ember nem figyelt és Orbán-nyilatkozatokat olvasott, nézte a szép képeket a csillogó kerítésről, a bakák kisuvickolt csizmájáról, az éhező rendőrökről, a követ dobáló rendbontókról és a megvert újságírókról, meg a TEK-esek viperáiról, rá kellett jönnünk, hogy a kormány megoldotta a menekültválság Magyarországra eső részét. Persze csak akkor oldotta meg, ha azt gondoljuk megoldásnak, hogy a szőnyeg alá söpörjük a menekülteket, és azt gondoljuk, hogy ha kitiltjuk őket, befogjuk a szemünket és a fülünket, mintha nem is lennének, és nem foglalkozunk a valódi válsággal, azzal, hogy szerencsétlen emberek millióinak kell otthonukat elhagyniuk. Válság persze maradt elég az EU-ban és Magyarországon is, de a menekültek már BKV- buszokon tartanak a határra, nincs itt semmi látnivaló.

beremend.jpg

fotó: epa/Gyorgy Varga

Persze azt nem tudjuk, hogy ez a „megoldás” tartós lesz-e, de az éles szemű olvasó észrevehette, nincsenek Magyarországon menekültek (kivéve azok, akik épp börtönben ülnek, hogy legyen valaki, akit lehet mutogatni, hogy börtönben ül).

A válság megoldásának kulcsa pedig nem a fizikai, nem a jogi határzár, hanem 120 jó teljesítményű BKV busz lett.

Tekintsünk el attól, hogy a magyar kormány jelenleg nem tartja be az EU előírásait, és a törvényeket, amelynek betartását mindenkin számon kéri (lásd a horvátok nem regisztrálnak, hanem a magyar határra buszoztatják a menekülteket kontra a magyar kormány nem regisztrál, és az osztrák határra buszoztatja a menekülteket), és koncentráljunk a volt menekült – nincs menekült helyzetre.

A kérdés csupán az, ha 120 jól fejlett BKV busszal oldja meg jelenleg a kormány a menekültválságot (teremtve persze ezzel számos nehézséget más országoknak, amit ugye  a magyar politika hagyományosan leszar), akkor miért nem oldotta meg 200-zal? Mármint miért épített csilliómilliárd forintból kerítést, balhézott össze az összes szomszédjával, sőt, magával a Jóisten földi helytartójával is? Vagy miért csuk le embereket, akik egy adott határszakaszon lépik át a határt, miközben mások, akik egy más szakaszon lépik át ugyanazt a határt, busszal mehetnek Bécsbe cukrászdát nyitni?

Tehát a kérdés az, ha ez ilyen könnyedén megy, akkor miért nem ez a 200  BKV busz dolgozik, például a szerb határon is, ahelyett, hogy mindenkit börtönbe vágunk, aki ott átjön?

Persze értem én, hogy a nemzetközi helyzet fokozódik, és meg kell védeni a déli határokat, de valójában az elmúlt egy hónapban a nemzetközi helyzet lehetővé tette a BKV buszok bevetését, a déli határt pedig most is „védjük” (értsd: kívül tartjuk a földönfutókat), miközben napi több ezer menekültet szállítanak a 21. századi Hunyadi BKV buszai.

A kérdés az, ha tényleg azt tartjuk jó megoldásnak, hogy ne legyen egy menekült se az országban és mindenkit átbuszoztatunk hopp on, hopp off az országon, akkor miért van szükség a többi kiadásra? 

Kövesd a szerzo bejegyzéseit a Facebookon is!

A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét nektek írjuk, és fenntartásához a ti támogatásotokra számítunk! Ha szeretnél még több cikket olvasni a menekültválságról, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.