Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kedves Menekültsegítők! Értsétek meg, szart sem értek!

Ez a cikk több mint 8 éves.

Illetve szart sem érünk, merthogy magam is közétek tartozom. Semmit nem számít Orbán Viktornak és a Fidesznek, hogy kik vagyunk, mit gondolunk, ki aláz meg minket, miért, mennyi értelemmel. Igazából az sem számít, hogy vagyunk-e, hiszen aki képes a saját erőforrásaiból egy gyufaszálat is keresztbe tenni a menekültekért, az soha nem lehet Fidesz-szavazó. Vagyis politikai értelemben a Fidesz számára csak annyiban létezik, amennyiben potenciális ellenség. Tessék szépen felfogni végre.

segitok.jpg

Kép: hvg.hu

Olvasom a hüledezéseket a Facebookon a menekülteket segítők között, hogy „Ilyet nem mondhat Orbán! Hogy mi Soros bérencek vagyunk? Hogy mi politikai szervezet vagyunk? Hogy mi Gyurcsány bérencek vagyunk? Ennek elment az esze?” Dehogy ment el az esze. Megtapasztalta, hogy ebben a politikai közösségben ha kimondja a híveinek azt a szót, hogy Gyurcsány, Soros György meg liberális, akkor az elég. Ha menekülteknek segítesz, ha közérdekű adatot perelsz, ha nők elleni erőszak ellen küzdesz, ha a korrupció ellen küzdesz, ha a meleg egyenjogúságáért dolgozol stb., akkor szart se érsz. És azért nem, mert Gyurcsány-Bajnai-Soros-libsi, vagy amit akartok. Ennek felbüfögése bőven elégséges a politikai diskurzusban. Hát akkor felbüfögik. Minek többet küzdeni, ha most éppen ennyi is elég. Van még elég ellopnivaló, minden rendelkezésre álló energiát arra érdemes fordítani.

Leszünk mi még terroristák bűnsegédei, nyugi. A kormánypárti publicisták már el is kezdtek ezen dolgozni. Nem érdekes dolog, hogy volt egy konzultáció a „Bevándorlásról és a terrorizmusról”, és lett is egy bevándorló terroristánk pár hónap múlva? Igaz, ő nem robbantott fel semmit, a szervezet amelynek tagja nemhogy nem terrorista, hanem apolitikus és erőszakellenes, még csak egy ócska AK-47-es sem volt a kezében, hanem egy megafon, és szemtanúk elmondása szerint éppen a zavargó tömeget csitította, de ha terrorista kell, akkor nincs apelláta. A jogászok majd megoldják oszt jónapot. Találni mindenhez egy ügyészt.

Bödőcs Tibortól hallottam a „Politikai Jackass” fordulatot. Ez arra utal, hogy azt mondogatjuk, hogy „Ezt nem merik megcsinálni, ezt már tuti nem merik megcsinálni!”, de aztán azonnal kiderül, hogy dehogynem. Azt is megmerték tenni, hogy a röszkei balhénál saját rendőreik testi épségét kockáztatták (14-en meg is sérültek), mit érdekli őket a megsérült 300 menekült? Mit érdekelte őket a pályaudvaron fekvő gyerekek ezreinek sorsa? Hát komolyan, miért érdekelné őket ezek fényében, hogy a biztosan nem Fidesz-szavazókról mit mondanak? Hatalmi szempontból milyen jelentősége van az őket nem támogatók méltóságának, érzéseinek? Pont annyi, amennyi a 14 rendőr vagy a 300 menekült épségének vagy a szír menekültek életének. Nulla, zéró. A törökgábori értelemben vett sikeres politikai logika szempontjából ez így helyes. A politikai siker egyetlen mércéje a hatalom sikeres megszerzése és megtartása. Nincs erkölcsi mérce, nincs erkölcs. Az csak olyan liberális blabla.

Szóval csak annyit akarok mondani, hogy tessék végre megérteni, felfogni, feldolgozni és levonni a következményeit annak, hogy aki nincs velük, az ellenük. Azt jelenti, hogy nem számítasz. Hogy nem számítunk. Ennek minden messzemenő következményével együtt. És a következmények szükség esetén „mehetnek messzebb is”. Bármeddig. Higgyétek el, meg merik csinálni. Legyen az bármi.

A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét nektek írjuk, és fenntartásához a ti támogatásotokra számítunk! Ha szeretnél még több cikket olvasni a menekültválságról, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.