Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Alufóliasisakos futóbolondokra hivatkozva sorosozik a Fidesz

Ez a cikk több mint 8 éves.

Utánanéztünk honnan szedte a Fidesz és sajtója az újabb összeesküvés-elméletet, és egészen hajmeresztő forrásokat találtunk. Hétfő reggel robbantotta a menetrendszerű Soros-bombát a kormánypropaganda fő szócsövévé avanzsált Magyar Idők: „Soros György a «fehér világ» jólétével csábít” címmel jelentették meg a cikket, amit azonnal átvett a szintén a Párt kötelékében működő Pesti Srácok és ripost.hu.

Sajátságos utat járt be a reggeli cikk fő állítása: a nap folyamán Orbán Viktornak volt bőr a képén azt állítani, hogy a kormány nagy összeggel támogatta a menekülteket segítő szervezeteket. A MigSzol Szeged és a Migration Aid rögtön közölte, hogy ők ugyan egy fillért állami pénzt sem láttak több hónapos, áldozatos munkájuk során, a Migration Aid pedig rá is kérdezett, hogy mégis milyen civil szervezetekre gondolt a miniszterelnök. Válaszában a Fidesz-frakció azt állította, hogy a Migration Aidet Soros támogatja.

A Magyar Idők cikke egy olyan Sky News-riporton alapul, amelyben Jonathan Samuels bemutat egy menekülteknek készült kézikönyvet, amely térképeket és segélyszervezetek elérhetőségeit tartalmazza. Ehhez költötte hozzá Fideszt korábban a Magyar Nemzetnél szolgáló Gabay Dorka azt az elméletet, miszerint a kézikönyvet kiadó w2Eu mögött Soros György állna.

Gabay a következő bizonyítékokat sorakoztatja fel Soros-Sátán szerepvállalását bizonyítandó:

1. A w2eu honlapján a magyarországi szervezetek között első helyen a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület szerepel – ez így van, bár nem világos, hogy miért lényeges a sorrend. Utolsó helyen egyébként a Magyarországi Református Egyház menekültmissziója szerepel. Vajon őket is Soros támogatja?

2. A Menedék tagjaival interjút közölt Soros Nyílt Társadalom Alapítványa (OSI) – én nem találtam ilyen interjút, a szerző pedig elfelejtette belinkelni. Nem zárható ki, hogy van ilyen, de pontosan mit is bizonyít ez?

3. Gabay elmondása szerint korábban többször megkereste a Menedéket, hogy kiderítse, kapnak-e támogatást az OSI-tól, de „határozottan kitérő” (sic!) választ kapott. Nos, elárulhatom a kolleginának, hogy a Menedék, mint minden közhasznú szervezet évente közzétesz egy közhasznúsági beszámolót, amelyben tételesen felsorolja támogatóit. A Menedék esetében ezek főként EU-s szervezetek, de az EMMI is támogatja őket (tavaly a 240 millió forintot meghaladó támogatáshoz nagylelkűen 315 ezer forinttal járult hozzá a minisztérium). Persze a civil szervezetek forrásainak ellenőrzése ezzel a bonyolult művelettel már Lázár Jánoséknak sem ment kommandósok bevetése nélkül.

iwb.JPG

Hat Földgyilkos aszteroida tart felénk? / Investment Watch Blog

4. Gabay szerint a kézikönyvvel „egy ismert angol blog is foglalkozik, ahol a Soros alapította Leftist nevű szervezetről úgy vélekednek: több mint két évtizede azért imádkoznak, hogy a harmadik világból érkezők megkapják azt, amire jogosultak, vagyis a «fehér világ» jólétét, amit elloptak tőlük.” A szerző ismét nem linkeli a forrást, de ez nem véletlen. Az idézett szöveg ugyanis az Investment Watch Blogról, származik, ahol többek között olyan épületes cikkeket találunk még, mint például az, amely szerint hat gyilkos aszteroida napokon belül elpusztíthatja a Földet. Egy másik cikk szerint az Economist januári számának címlapja megjósolta mindazt, ami eddig történt az évben, egy harmadik pedig novemberre jövendöl gazdasági összeomlást. Ez tehát az „ismert angol blog,” amely valójában amerikai, és amelynek hivatkozott cikkében a ‘Leftists’ egyébként nem egy szervezetet jelöl, hanem angol nyelven egyszerűen annyit tesz, hogy ‘baloldaliak’.

alles.JPG

Mi történt valójában szeptember 11.-én? / Alles Schall und Rauch

5. Gabay másik forrása az Alles Schall und Rauch című német blog, amelynek főoldalán főhelyen található a 9/11-es összeesküvés-elméleteket tartalmazó dosszié. A blog elérhetőségénél egyébként egy orosz e-mail cím van megadva, és a témák is hűen követik az orosz konteós propaganda legszebb hagyományait.

Alufóliasisakos futóbolondok, orosz propagandisták, újságírói dilettantizmus és/vagy dezinformáció: ezek az összetevői a tegnap a Magyar Idők és a Fidesz segítségével teljes médián végigfutó, és minden bizonnyal újrafelhasználhatónak tervezett összeesküvés-elméletnek.

A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét nektek írjuk, és fenntartásához a ti támogatásotokra számítunk! Ha szeretnéd, hogy leleplezzük a hazugságokat, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.