Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A miniszterelnök szerint sem kell az oktatáshoz értenie Pintér Sándornak

Ez a cikk több mint 1 éves.

Az Index a tegnap megjelent hírről kérdezte a miniszterelnököt, ami szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter meneszti a kultúráért felelős államtitkárt, Hoppál Pétert elmondta, a miniszter kormánybiztost szeretne belőle csinálni. Kért egy ilyen állást Csák Orbántól a minisztérium számára, amire megkapta az engedélyt.

Abban egyetért Pintér Sándorral a vezetőnek a vezetéshez kell értenie, és a meglévő tudást kell a megfelelő szervezeti formákkal integrálnia – mondta el arra reagálva, hogy a belügyminiszter azt mondta, ő nem ért az oktatáshoz, hanem a vezetéshez ért.

Nekik alapvetően vezetői szempontból kell értékelni, hogy egy-egy terület hova tartozzon.

Arról, hogy lesz-e az energetika kiemelt terület a V4-eknél elmondta, Szlovákia és Magyarország között építettek gázvezetéket, ami mutatja a téma fontosságát, de az a baj Orbán szerint, hogy ma az energetika is a szankcióik felől közelítődik meg.

Az energia nem közös beszerzést, elosztást jelent, hanem a háborúhoz kötödő szankciókról szól.

Arról, hogy a VB meccsek idején miről tárgyaltak a katari miniszterelnökkel, úgy fogalmazott: sok mindenről tárgyaltak és meg is állapodtak, lesz köztük egy kormányközi tárgyalás.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher