Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gulyás Gergely szerint nem a rezsicsökkentés miatt jutottak csődközelbe az önkormányzati vízszolgáltatók

Ez a cikk több mint 1 éves.

A forint bezuhanása kapcsán Gulyás Gergely megismételte, hogy szerinte a gázár az oka az árfolyamingadozásnak, valamint az európai gazdasági helyzet, ami a háborúra adott szankcióknak köszönhetően előállt. Ezt Magyarország a forinton, Európa pedig az eurón keresztül érez a bőrén. A kormány a tervezett költségvetési hiányt tartja, és az energiafüggetlenség megvalósítására törekszik.

Gulyás szerint csoda akkor sem fog történni, ha a kormány megállapodik az EU-val a helyeállítási alapról (RFF). Arra a kérdésre nem válaszolt egyértelműen, hogy az RFF-ről való tárgyalás során feltételként szerepelt volna a „gyermekvédelmi” homofób propagandatörvény, annyit mondott csupán, hogy annak idején eleve ezért nem írta alá a bizottság.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy állítása szerint a kormány nem készít törvényjavaslatot az önkormányzati vízszolgáltatók államosítására, szerinte „kérések” jönnek az önkormányzatok részéről, akik „nem akarják csődbe vinni” a szerinte a háborús energiaárak miatt nehéz helyzetbe jutott cégeket.

Gulyás határozottan tagadta, hogy a rezsicsökkentésre fordított források miatt nem jutott volna pénz az önkormányzati cégek infrastruktúrájának fejlesztésére, karbantartására.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta, idén augusztus 20-án nemcsak tűzijáték lesz, de grandiózus, négynapos programsorozat is.

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba