Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán elismerte, hogy alacsony a pedagógusok fizetése

Ez a cikk több mint 2 éves.
Ander Balázs jobbikos képviselő „Versenyképes oktatást versenyképtelen pedagógusbérekkel?” című kérdésével hívta tetemre a miniszterelnököt a magyar közoktatás ravatalánál. A politikus arra volt kíváncsi, hogy a harmadik kétharmados ciklusuk végéhez közeledve még miért nem volt képes a kormány rendezni a pedagógusok béreinek kérdését. A Somogy megyei jobbikos politikus emellett szembeállította a rossz állapotú állami iskolákat és azokat a fizetős magánintézményeket, ahová Ander szerint a NER-közeli oligarchák szeretik járatni a csemetéiket.

Válaszában Orbán Viktor elismerte, hogy alacsonyak a pedagógusok bérei, és igazat adott az oktatásban dolgozóknak, akik ezért kritizálják a kormányt.

Ezért a kormány jövőre 10 százalékkal fogja növelni az oktatásban dolgozók fizetését, amely Orbán szerint sem elégséges, de szerinte valódi bérrendezésre csak akkor kerülhet sor, ha a Fidesz-KDNP nyeri a 2022-es országgyűlési választásokat. Ezt követően hűen a mai parlamenti ülésnapon úgy tűnik nagyon népszerű „elmúltnyolcévezéshez” kijelentette, hogy bár lehet, hogy a pedagógusok nem elégedettek  a mostani kormánnyal, de nem látja, miért járnának jobban a „baloldali blokk” pártjaival, akik szerinte folyamatosan forrásokat vontak ki az oktatásból.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt