Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán Viktor migránsozik és védelmébe veszi a homofób törvényt

Ez a cikk több mint 2 éves.

Erősen indítja Orbán Viktor az őszi ülésszakot.

Az afganisztáni nemzetközi fiaskóra és a tálib hatalomátvételre rátérve a miniszterelnök hamarosan heveny migránsozásba kezdett. Ennek keretében emlékeztetett, hogy az Egyesült Államok hibát vétett Afganisztánban, de ezután igen hamar a Soros-hálózatról, ezzel összefüggésben pedig a migránsok áttelepítéséről kezdett beszélni a kormánytól megszokott hangnemben.

A miniszterelnök arról is értekezett, hogy Brüsszel hátba döfi Magyarországot, és a migránskérdés szétfeszíti az Uniót. A kormány azt szeretné, ha a migrációval kapcsolatos döntések országos hatáskörben lennének.

Arról is beszélt, hogy a pedofil – valójában homofób – törvény miatt az Unió eljárást indított Magyarország ellen, ezután megvédte a homofób propagandatörvényt, mondván a kormány nem enged a külső nyomásnak. Ezzel szemben mint mondta, az emberek fognak dönteni a kérdésről, a kormány homofób népszavazására utalva.

A miniszterelnök kifejtette azt is, hogy a minap felvett piaci hitel a nemzet érdekét szolgálja, és nem mellesleg az is mutatja a kormány sikeres gazdaságpolitikáját, hogy nőnek Magyarország aranytartalékai. Említette, hogy igen kedvező gázszállítási szerződést is sikerült kötni Oroszországgal, ami megvédi a rezsicsökkentést. A lakások energetikai korszerűsítéséről nem beszélt a miniszterelnök.

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán