Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán: Lesz negyedik hullám, az idei személyi jövedelemadót visszatérítik a gyereket nevelő szülőknek

Ez a cikk több mint 2 éves.

parlament Orbán Viktor miniszterelnök a pulpitusról tart beszédet ülés előtt a koronavírus-járványról, ebben bejelentette, hogy minden kétséget kizáróan lesz negyedik hullám, amelyet csak az oltások beadásával lehet majd megfékezni.

„Az eddig járványhullámok alapján tudjuk mi használ és mi nem, a korlátozások és a maszkhasználat nem működik, csak az oltások működnek, ha elegen be vagyunk oltva, maradhatunk a normális, megszokott életünknél.”

– mondta Orbán, majd megismételte a korábbról már ismert „jobb ha van, mintha nincs” szlogent a vakcinákról.

Orbán azt is bejelentette, hogy december végéig közel 17 millió adag vakcinát tud eloltani a magyar állam szükség esetén, tehát lesz elegendő.
A rendkívüli jogrend Orbán szerint bizonyított, mert „az országnak működnie kell”.
A gazdaság újraindításáról zengett dicshimnuszok után Orbán a „nemzeti konzultáció” során kapott válaszok alapján ismertette, hogy meghosszabbították a hitelmoratóriumot az arra rászorulóknak. A 2021-es személyi jövedelemadót visszatérítik a gyereket nevelő szülőknek. A KATA-sok az általuk fizetett átalányadó egynegyedét kapják vissza, amennyiben gyermeket nevelnek. Az EHO szerint adózó szülők az általuk személyi jövedelemadóként befizetett összeget kapják majd vissza.
Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher