Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kásler Miklós szerint a digitális oktatás működik, a tanárokat pedig a többi állampolgárral együtt oltják be

Ez a cikk több mint 3 éves.

Orbán kicsit pihenhetett, amíg a képviselők különböző miniszterekhez intéztek kérdéseket.

A Fidesztől Budai Gyula szeretett volna Varga Juditnak feltenni kérdést, de a miniszter távolléte miatt helyette Völner Pál államtitkár válaszolt. Budai Czeglédy Csabáról kérdezett („Hova tűnhettek Czeglédy elcsalt milliárdjai?”), bár már a kérdésében választ adott magának, miszerint az elcsalt milliárdok a DK és az MSZP kasszáiban vannak.  Völner megerősítette Budait abban, hogy Czeglédy, ahogy az ellenzéki pártok is, korruptak.

Csányi Tamás jobbikos képviselő a tantermen kívüli digitális oktatásról kérdezte Kásler Miklóst. A politikus szerint a kormány nem adott semmilyen konkrét segítséget a tanároknak és a diákoknak, az összes, oktatást érintő intézkedést a fejetlenség jellemezte. Csányi azt szerette volna tudni, mennyibe került a KRÉTA rendszer, valamint, hogy beoltják-e az azt igénylő tanárokat, kompenzálják-e a tanárokat a plusz költségeikért? Kásler azt hangsúlyozta, hogy az oktatási rendszer egy hétvége alatt sikeresen állt át a digitális oktatásra, ami a tanárok hatalmas teljesítménye volt,

a rendszer pedig megfelelően működik. A tanárok a többi magyar emberhez hasonlóan, ugyanabban a ritmusban megkapják az oltást.

Csányi szerint a válasz bizonyította, hogy a kormány nem akar se a tanároknak, se a szülőknek segíteni, csak megúszni szeretnék a járványt, holott megoldani kéne. Kásler szerint az agresszivitás nem pótolja az érveket, a tudást – megjegyzése nagy derültséget keltett az Országgyűlés kormánypárti felén.

Simicskó István a KDNP-től Szijjártó Péter külügyminiszternek tett volna fel kérdést, de ő nem volt jelen. Simicskó arról kérdezett, hogy hol tartanánk  a járvány elleni harcban, ha az Brüsszelen és a baloldalon múlna? „Úgy látjuk, hogy Brüsszel drámaian elrontotta a vakcinabeszerzést” – jelentette ki a KDNP frakcióvezetője. Menczer Tamás államtitkár szerint egészen röviden válaszolhatna a feltett kérdésre: „Sehol.” Menczer szerint a baloldal zokon veszi, hogy a kormány oltásellenesnek nevezi őket, pedig ez igaz.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán