Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szabó Tímea: a Fidesz az elmúlt 10 évben folyamatosan mások hálószobájában kutakodott

Ez a cikk több mint 3 éves.

Szabó Tímea emlékeztette a miniszterelnököt, két nappal azelőtt, hogy Szájer Józsefről kiderült, hogy egy „drogos szexpartin” vett részt a kijárási tilalom ellenére, a volt frakcióvezető még azt állította, a lelki kimerültség miatt mondott le.

Megkérte a miniszterelnököt, hogy mondja el, tudott-e róla, hogy Szájer József nem az általa írt Alaptörvény szerint él?

Orbán Viktor a kérdésre azt válaszolta, hogy van olyan képviselő, aki nem ismeri az alkotmányt, mivel az nem tartalmaz arra nézve iránymutatást, hogy kinek, hogy kell élnie. Magyarország szerinte egy szabad ország és egy „jogállam”.

Szabó Tímea viszontválaszában megjegyezte, a Fidesz az elmúlt 10 évben folyamatosan mások hálószobájában kutakodott. Éppen most akarják megtiltani, hogy a meleg párok örökbe fogadjanak.Szerinte a Fidesz a leginkább kirekesztő politikát folytatja a az ország történetében.

Ezután ismét feltette a kérdést, hogy tudott-e Orbán Szájer József életviteléről? Elmondta, a kormány szerinte megbukott a járvány kezelésben és megbukott a keresztény konzervatív erkölcsök papolásában is, mivel még  saját képviselőjük sem tudott úgy élni ahogyan azt ők nyilvánosan megkövetelik.

Szabó Tímea ezek után egy nagy, csupa elégtelent tartalmazó bizonyítványt akart átnyújtani Orbán Viktornak, mire az ülés vezetője elnémította a mikrofonját, és többször felszólította, foglalja el a helyét.

Orbán szerint az alkotmány nem ismerete mellett Szabó azt a tényt sem tudja, hogy a homoszexuális emberekre nézve egy 2008-as törvény az irányadó máig is. A magyar alkotmány a kormányfő szerint egy olyan alkotmány ami az „életmód-kisebbségek” számára biztosítja az alkotmányos jogokat, és nem fog támogatni semmilyen ezzel szembe menő javaslatot.

A kormánypárti képviselők hangos bekiabálásokkal kísérték Szabó Tímea magánakcióját, erre az ülésvezető úgy reagált, „ne süllyedjenek le Szabó Tímea szintjére”. a Párbeszéd frakcióvezetője a bizonyítványosztás után elhagyta az üléstermet, így ezt már nem is hallotta.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd