Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán szerint Magyarországon pénzért letelepedést vásárolni nem lehet

Ez a cikk több mint 3 éves.

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője szerint a Fidesz valótlanságokkal leplezi a migrációs politika valódi problémáit, szerinte a kormány ezzel csak kampányol, közben pedig „tömeges betelepítési programot, 20.000 ember betelepítését” hajtotta végre a kormány a letelepedési kötvényprogrammal, és „a keresztények ellenségével” Erdogan török elnökkel barátozkik.

Keresztes hangsúlyozta, a migráció fő oka az éghajlatváltozás, ennek kezelését azonban a Fidesz akadályozza.

Orbán válaszában úgy fogalmazott, két különböző kérdést állapított meg, egyrészt leszögezte, „Magyarországon pénzért letelepedést vásárolni nem lehet, csak tartózkodni.”

A Törökországgal szembeni politikával kapcsolatban azt mondta, Erdogan fenyegetései valóban veszélyt jelentenek, de szerint köszönettel tartozi kEurópa Erdogannak, amiért „magánál tartja a migránsokat.”

Viszonválaszában a frakcióvezető hangsúlyozta, az éghajlatválzotás „több tízmillió ember életének tönkremenetelét” jelenti, de az klímacélokat a Fidesz az EU-ban rendszeresen vétózza. Ezért felmerül, szavak helyett miért nem cselekednek.

Orbán örömmel vette, hogy az LMP „nem támogatja az Európai Egyesül Államok” eszméjét, de mégis „felkéredzkedtek arra a közös listára, ahol a DK is ott szerepel”, akiknek ez a fő programjuk. Ezért Orbán úgy véli, az LMP „már be van darálva és be vannak töltve a Soros-kolbászba.”

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás