Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gyurcsány: leegyszerűsített viták helyett, próbáljuk értő módon megbeszélni a közös dolgainkat

Ez a cikk több mint 3 éves.

Gyurcsány Ferenc is szót kért napirend előtt, elmondta, nagyon más lesz idén a karácsony mint az előzőek, mert nem lesz olyan asztal ahol ne a vírusról beszélnének. Ezért azt kívánja, hogy leegyszerűsített viták helyett, próbáljuk értő módon megbeszélni a közös dolgainkat, a családi asztalnál és a politikában is.

Komoly vitáink vannak, ezek egy része tisztességes mély emberi dilemma, de karácsony környékén azt mondani hogy van-e a szeretetnek identitása, lehet e ebből politikai kérdést csinálni?

Szerinte ezeket a kérdéseket lehet úgy megvitatni hogy ne legyen ezeknek áldozatai. Elmondta, határozottan gondolja, hogy jó lenne tudni elválasztani egymástól hogy mivel van bajunk a politikussal és amit képvisel vagy van probléma a mögötte álló emberrel is?

Hiszen alig van személyes kapcsolatunk, úgy kell keresni önöknek is egy ellenzékit akivel van emberi kapcsolatuk.

Szerinte ezért gyakran egymást emberi méltóságában, tisztességében sértik, de lehet, hogy a karácsony alkalmat teremt arra, hogy meglássák, politikusként van vitájuk, de magánemberként nincs.

Mindenkinek egy picivel nyugodtabb időszakot kívánt és bocsánatot kért, ha valakit indokolatlanul bántottak. Akinek lehet, annak azt kívánta, most szerettei között töltsön el pár napot.

Gyurcsány felszólalására Dömötör Csaba reagált, aki elmondta figyelemre méltó dolog az, hogy itt a házban karácsony előtt a szeretetről, a hangnemről beszél, miközben ők nem engedik meg az olyan hangnemet amit az ellenzékiek megengednek velük szemben.

Érdekes hogy karácsony előtt pár nappal a szeretetről beszél. Ön zászlót bontott a napokban ha megnézzük a többi felszólalását akkor egyértelmű hogy ráfordultak a választásokra.

Elmondta, hogy Gyurcsány diadalittasan számol be arról, hogy „mindenki behódol és majd a Jobbik is be fog. Szerinte a Gyurcsány család jelöltet fog állítani a következő választásra.