Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gurmai Zita: „Egy miniszterelnöknek vállalnia kéne a felelősséget”

Ez a cikk több mint 3 éves.

Gurmai Zita az MSZP képviselője azt kérdést tette fel Orbán Viktornak, hogy Hogyan biztosítja a kormány a

A képviselő elmondta, tavaly óta tudjuk, a miniszterelnök szeret boldog karácsonyt kívánni.

Idén mit kíván? Kérdezte Gurmai, szerinte a kormány tette idén tönkre az ünnepeket azzal, hogy hagyták tombolni a járványt. Ha tömegesen teszteltek volna, akkor lehetet volna tudni ki fertőzött és ki nem.

Ha a 100%-os táppénzt is megadnák az egészségügyi és oktatási dolgozóknak, akkor elkerülhették volna hogy az anyagi biztonság miatt megtagadták volna a szűrést.

Még nem késő, hogy az emberekben ne legyen ott a félelem hogy a karácsonyi ajándékozásból pár hét után fájdalom legyen. Állítsanak fel tesztelő állomásokat ahol mindenki ingyenesen teszteltethetné magát.

Javasolta tovább, hogy azok a szülők akik elvesztették a munkahelyüket kapjanak 50 ezer forintot minden gyermek után, így boldogabb lehet az ünnep.

Orbán Viktor válaszában jelezte hogy a védekezéssel kapcsolatos összes döntést az Operatív Törzs és a megfelelő szakemberek hozzák. A tesztelés nem politikai hanem szakmai döntés. Szerinte az ellenzékben azt a látszatot keltik hogy az orvosok és az ápolók nem teszik a dolgukat ez tiszteletlen velük szemben.

Ebben az ügyben a kormányt felelősség nem terheli, nekik csak az a dolguk hogy legyenek lélegeztető gépek, orvosok és minél előbb vakcina.

Gurmai Zita viszontválaszában úgy fogalmazott:

Válaszának színvonala olyan gyorsan süllyed, mint volt párttársa az ereszcsatornán. A teljhatalommal felruházott kormány a felelős a halálozásért és az emberek bizonytalanságáért. Egy miniszterelnöknek vállalnia kéne a felelősséget.

Megtehette volna hogy teszteljenek, de Ön (Orbán) inkább Mészárosnak, a strómanjának adta a pénzt.

Címlapkép: MTI/Kovács Attila