Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Csúnyán megalázta a belügyi szerveket a belarusz nők mai tüntetése

Ez a cikk több mint 3 éves.

A Nők Menete ma ugyan nem jutott be a központi Függetlenség térre Minszkben, de végül szétzavarni sem sikerült, sőt. Az augusztus eleje óta, az ellenzéki megmozdulások gerincoszlopát alkotó, feminista „fehér ruhás” mozgalom ismét bizonyított.

Az történt ugyanis, hogy a tüntetésen elvegyült titkosrendőrök több letartóztatási kísérletét is megakadályozták a tüntetők. Erre azért volt lehetőségük, mert – mint az a percről-percrében közzétett felvételeken is látszik, a civilruhás belügyérek egytől-egyig férfiak voltak, akik a főleg fiatal nők alkotta tömegből messziről kilógtak.

A Lukasenka-ellenes tüntetők kitartó bátorságára pedig jellemző, hogy immár a tömeg erejét használva, nyíltan is konfrontálódnak ezekkel a civilruhás rendőrökkel, akik végül inkább nem is vállalták az akciók véghez vitelét.

A mai női menet végével közvetítésünk is búcsúzik, de ne feledjük, az eddigiekhez hasonlóan a fehéroroszok holnap is óriástüntetésre készülnek Minszkben és tüntetésekre több városban is, ahol azt fogják követelni, a rezsim végre kezdjen tárgyalásokba képviselőikkel.

Mai figyelmüket hálásan köszönjük, jó éjszakát kívánunk!