Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán ezúttal számokkal érkezett az azonnali kérdések órájára

Ez a cikk több mint 3 éves.

A miniszterelnöknek havonta egyszer muszáj az ellenzéki képviselők kérdéseire is válaszolnia, az utóbbi hónapokban főként viccelődéssel és a 2010 előtti kormányzatok nem ritkán valóban problematikus intézkedéseinek felemlegetésével hárította a kritikákat.

Orbán ma a helyzet magaslatán álló, hozzáértő és nyugodt kormányfő képét igyekezte sugározni, így több ellenzéki kérdésre is a járványvédelem nemzetközi viszonylatban vett sikereiről beszélt. A gazdasági válság kapcsán azt hangsúlyozta, valamilyen formában (diákhitel, adócsökkentés, bérkiegészítés) a kormány eddig már 1 millió 62 ezer embernek nyújtott támogatást.

Az ellenzék főként a dolgozókat támogató intézkedések elégtelensége miatt támadta a kormányt – sokan felemlegették, hogy a közmunkaprogramot 200 ezer új emberrel duzzasztaná fel a kabinet -, de a legvehemensebb kritikákat az egészségügyi kormányzat névleges feje, Kásler Miklós kapta.

A már bejáratott módszer szerint, Orbán többször is megvédte miniszterét, holott háttérinformációk szerint maga is nagyon elégedetlen Kásler teljesítményével.

A napirend előtti felszólalások és azonnali kérdések során az is jól kivehetővé vált, hogy a Fidesz stratégiája, hogy nemcsak a saját teljesítményét dicséri, de megpróbálja az ellenzéki vezetésű városok hitelességét is aláásni. A kormánypárti felszólalók közt többen emlegették az ellenzéki önkormányzatok által végrehajtott fizetéscsökkentéseket, illetve a Pesti úti idősotthonban kialakult járványhelyzetet is.

Hiába hangsúlyozták azonban az ellenzéki képviselők, hogy az önkormányzatokat épp anyagilag kivérezteti a kormány, és még így is megpróbálnak tisztességgel helyt állni, támogatást nyújtani lakóiknak, ez az összezárt kormányzati kommunikációról lepattant.

Ez volt az azonnali kérdések órája, négy hét múlva újra percről percre közvetítjük majd a miniszterelnök és ellenzék közötti szóváltásokat. A Mérce anyagai mindenki számára ingyen hozzáférhetőek, ám ezek az anyagok nem készülhetnek a támogatásotok nélkül. Ezért kérünk, ha tehetitek, támogassatok bennünket!

Jussanak el mindenhova a Mérce hírei!