Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Z. Kárpát Dániel felkérdezte Orbánt, lesz-e önálló határőrség

Ez a cikk több mint 1 éves.

A Jobbik képviselője szerint Orbán érzékenyen reagált az ellenzéki kérdésekre, és társaihoz hasonlóan a miniszterelnök szemére vetette, hogy nem válaszolt érdemben ezekre a kérdésekre, például arra, hogy miért nem költenek az egészségügyre.

Z. Kárpát rámutatott: Magyarországott újabb migrációs hullám fenyegeti, de nem meggyőző, hogy nincs önálló határőrésg, így azt kérdezi a jobbikos politikus Orbántól, partner-e a kormány abban, hogy újra határőrséget állítsanak fel.

Orbán válaszában arra hivatkozott, ő sem elégedett azzal, amennyit a kormány fordítani tudott egészségügyre, de szerinte ez az összeg így is sokkal több, mint a korábbi kormányoknál.

„Határőrség van, ott van a határnál, a rendőrök és a katonák együtt ellátják a határok őrizetét, és azt még az ellenzéki szimpatizáns választópolgárok sem vonják kétsébe, hogy kiemelkedően látják el feladatukat” – vágott vissza Z. Kárpátnak.

A jobbikos kérdező szerint ez a válasz gyakorlatilag azt jelenti, hogy a kormány nem támogatja az önálló határőrséget, vitára méltónak sem tartja ezt az elképzelést. Azt is felrótta a kormánynak: saját házszabályaikat is megszegik szerinte azzal, hogy nem adnak érdemi választ a parlamentben az azonnali kérdésekre.

Amikor lejárt Z. Kárpát felszólalási ideje, Lezsák levezető elnök rápirított, hogy a házszabály a válaszadási kötelezettség mellett azt is mondja, mennyit beszélhet egy képviselő, Z. Kárpát pedig szerinte túllépte ezt.

A miniszterelnök viszontválaszában úgy fogalmazott: a határvédelem nem filozófiai kérdés, hanem kemény meló, és ezt a munkát a rendőrség és a katonaság kitűnően ellátja, ezen nem kell változtatni.