Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán Jakab Péternek: a klímaváltozás elérte a Jobbikot is, olvad, mint a jég

Ez a cikk több mint 4 éves.

Első kérdezőként a Jobbik elnöke, Jakab Péter fordult a miniszterelnökhöz. Jakab felemlegette, Orbán egy olyan országról beszél, ahol soha nem volt még ilyen jó az élet, és már csak egy tisztasági festés kell a kórházban, és minden rendben lesz.

Ez az ország Svájc, Ön viszont Magyarország miniszterelnöke – emlékeztette Jakab.

A képviselő hosszan sorolta az ország társadalmi problémákat, a gyermekes családok közel felének szegénységét, a férfiak többségének nyugdíj előtti halálát.

Jakab szerint Orbán elvesztette a kapcsolatot a valósággal: nem konzultálgatni kell, nem levelezgetni, ki kell menni a nép közé – mondta.

A kormányfő válaszát azzal kezdte, hogy megfeddte Jakabot, amiért szerinte „felszólalásai hemzsegnek a személyes sértésekről”.

Orbán arra emlékeztetett, ő egy olyan országról beszél, amely 2010-re csődbe jutott, és „2010 óta azért küzdünk, hogy az országot vissza tudjuk vinni emelkedő pályára”.

A miniszterelnök szerint az országnak kormányra van szüksége, a kormánynak pedig stabil pártokra, de ezt a stabilitást a Jobbik nem tudja produkálni.

„A klímaválság elérte a Jobbikot is, olvad mint a jég” – viccelődött Orbán a Jobbikból való kilépési hullámon, majd hozzátette: a kilépések egyetlen oka Jakab személye.

Az ország szidalmazása helyett kapják össze magukat – mondta Orbán.

Viszontválaszában az ellenzéki pártelnök tovább vitte a jég metaforát: „a dunaújvárosi jéghegytőé erőteljes léket kapott a fideszes Titanic” – mondta.

A fideszes sorokból nagy huhogást kiváltva, hozzátette: nem milliókból nemzeti konzultálnia kéne a kormánynak, hanem alaposan tájékoztatnia a lakosságot a koronavírus elleni védekezésről.

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor