Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán a mellébeszélés és ferdítés bajnoka

Ez a cikk több mint 4 éves.

Miért csúszik a paksi bővítés már évek óta, és mikor jön el az a pont, amikor a kormány belátja, hogy nem lesz belőle semmi? – talán ez volt a legtartalmasabb kérdés, amelyet Orbán kapott a mai azonnali kérdések órájában.

Nem meglepő módon, teljesen ignorálta a kérdést, mintha el sem hangzott volna.

A ritka alkalmakat leszámítva, amikor valamilyen nagy győzelem, vagy épp verség után valami újdonságot kell mondania, az azonnali kérdések koreográfiája mára igen unalmassá vált. Az ellenzéki képviselők kígyót-békát vágnak Orbán fejéhez, amire a kormányfő méltóságteljes semmitmondással és előre felírt, bármikor bedobható panelekkel válaszol.

Ha jobbikos kérdezi, akkor a baloldali és liberális pártokkal való kiegyezést felemlegetve pattintja le, ha MSZP-s, DK-s, vagy LMP-s, akkor a a Jobbik egykori antiszemitizmusát emlegeti fel.

Ha a kivándorlásról kérdezik, akkor ferdít: miért támadja az ellenzék a külföldön szerencsét próbáló fiatalokat? Holott a kormányt támadják, amiért olyan környezetet teremt az országba, hogy sokan kivándorlásra kényszerülnek.

Szociális problémák, szegénység, egészségügy, oktatás a kérdés: az „elmúltnyolcév” még mindig tökéletes panel, lehet a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok valóban nem túl népbarát megszorításait ostorozni.

Kormánypárti üzletemberek gazdagodása? A kormány piaci folyamatokat nem kommentál.

Lassan már előre meg tudjuk írni az egész forgatókönyvet.

A politikusi semmitmondást és manipulációt mindenesetre a jövőben is leleplezzük. A Mérce kizárólag olvasói támogatásából működik, így mi megtehetjük, hogy kivétel nélkül minden ferdítést, álságos kijelentést leleplezzünk.

Ha szeretnéd, hogy ez továbbra is így maradjon, támogasd a Mércét!

Jussanak el mindenhova a Mérce hírei!