Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Harangozó Tamás szerint „faluvégi vályogházból” ma már nem érvényesülhet úgy valaki, mint anno Orbán

Ez a cikk több mint 4 éves.

Harangozó Tamás, az MSZP képviselője kérdésében elmondta, hogy az azonnali kérdések óráján a miniszterelnök még „egyetlen, normális épkézláb választ nem adott”, és ahelyett, hogy az Orbán által emlegetett, főként az ellenzék felől ellene irányuló személyeskedés érvényesülne, valójában éppen Orbán Viktor személyeskedik. Ennek megfelelően ő is személyesre veszi a kérdését.

Harangozó ezt követően egy 1989-ben Orbán Viktorral készült, a 168 órán megjelent interjút idézett fel: elmondása szerint akkor a fiatal Orbán arról beszélt, hogy egy „faluszéli vályogházból indította életét és ott nőtt fel”, ezzel pedig egy „olyan világban élt, ahol gimnazista és egyetemista lehetett, majd az ország miniszterelnöke”. Harangozó Orbánhoz szegezte a kérdést:

„Ön szerint egy olyan országot épített az elmúlt tíz évben, ahol bárki hasonló körülmények közül bárki hasonló pályát tud bejárni?”

A képviselő szerint jelenleg Magyarországon szinte a zsidótörvények idejét idéző hangulatkeltés zajlik.

Orbán Viktor válaszában elmondta, hogy „amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten” – tisztességes kérdésre tisztességes választ ad, azonban ha „megtámadnak minket, visszatámadunk”, így hát a válasza most is ennek megfelelő lesz:

„Ha már a zsidótörvényeket emlegette, akkor gondolkodjanak el azon, hogy egy olyan párt szövetségese, amelynek az alelnöke felállt és azt mondta, hogy össze kellene írni a zsidó származású képviselőket és kormánytagokat.”

Orbán Viktor miniszterelnök ezt követően arról beszélt, hogy „jó lelkiismerettel mondja”, hogy „2010 után egy olyan Magyarországon élünk, amelyben a nehéz helyzetű fiataloknak sokkal jobb kilátásaik vannak, mint 2010 előtt”.

Harangozó Tamás ezt követően válaszában arról beszélt, hogy ezek szerint Orbánnak „fogalma sincs milyen országot épít”, így hát Jakab Péter kezdőkérdésében semmi kifogásolnivaló nincsen.

Végül Orbán második Harangozóhoz címzett válaszában elmondta, hogy 2010-ben még csak 3 600 000 munkavállaló volt és 10-11 százalék munkanélküliség, ehhez képest ma 4,5 millió ember dolgozik.

„Legyen legalább olyan jó a következő 10 évünk, mint az elmúlt tíz év volt.”

– fejezte be Orbán felszólalását.