Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Arató Gergely: Legalább járvány idején javítsanak az egészségügy helyzetén!

Ez a cikk több mint 4 éves.

A DK-s Arató Gergely azt kérte számon Orbántól, hogy nem válaszolt Jakab Péter kérdésére, amikor ő azt kérdezte, hogy hogyan nézünk szembe a koronavírus-járvánnyal akkor, amikor az egészségügy kínzó, napi finanszírozási problémákkal küzd. Harangozó Tamásnak sem válaszolt szerinte a miniszterelnök, aki megkérdezte, hogy a szegény sorsúakat miért rekeszti ki a kormány az oktatási intézkedéseivel, ahogyan arra sem felelt, hogy mit kínál az ország a szegényeknek a közmunkán és a kivándorláson kívül.

Orbán válaszában azzal érvelt: 1990 óta parlamenti képviselő, aígy tudja, hogy az embernek minden négyéves ciklus utána ki kell állni, és számot kell adni, hogy mit tett az országért, és meg fogja ezt tenni 2022-ben is.

A koronavírusról Orbán azt mondta, még nincs mai tudásunk szerint Magyarországon fertőzött, de elég valószínű, hogy lesz. Erre fel kell készülni, de az ellenzék szerinte politikai kérdést csinál ebből, pedig ez szakmai kérdés. Kiemelte: a kormány felkészült, és támogatást kért az ellenzéktől is szakmai munkához, hogy közösen tudjuk legyőznia vírust, ha majd itt lesz.

Arató viszontválaszában visszavágott:

„Önnel szemben én nyertem egyéni körzetet parlamenti választáson, így tudom, milyen közvetlenül a választók szemébe nézni megméretni magam”

Arató hozzátette: Orbán állításával szemben nem az egészségüggyel, hanem a kormánnyal szemben áll fent bizalmatlanság, és szerinte Orbán továbbra sem válaszolt arra, hogy a kritikus járávnyhelyzetben hogyan javítja a kormány a tönkretett egészségügy helyzetét.

Orbán viszontválaszában ismét az MSZP-SZDSZ-kormány egészségügyi szakpolitkai teljesítményét elővéve „elmúltnyolcévezett” egyet.