Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán szerint a klímacélokkal akkor lehet foglalkozni, ha megépül Paks II.

Ez a cikk több mint 4 éves.

Schmuck Erzsébet LMP-s képviselő azt mondta, hogy „ma a világon egymillió ember él olyan helyen, ahol magas a klímaváltozás veszélye”, elviselhetetlen hőhullámok vannak, látható, hogy ez lesz a migráció fő oka – Németországban már el is kezdtek klímatörvényeket hozni. Felhívta arra a figyelmet, hogy a klímaváltozás következményei már most látszanak a magyar gazdaságon – de ehelyett a legutóbb is az autóiparról esett szó az Európai Parlamentben.

Orbán Viktor ekkor válaszként az Alaptörvényből idézett – felhívta arra a figyelmet, hogy annak  alapján felelősséggel tartozunk az utódokért, ezért természetesen a klímaváltozás kérdése is fontos a jövőre nézve a kormány számára. Azt mondta, hogy a cél az, hogy a villamosenergia termelésének fele legalább megújuló forrásból történjén.

Örömmel fontolják meg a kérdést, terveznek klímatörvényeket kidolgozni, viszont emlékeztette arra Schmuck Erzsébetet, hogy az atomenergia-termelésre hangsúlyt kell fektetni: ezért vagy teljesítik a klímacélokat és lesz Paks, vagy nem lesz Paks – de akkor a klímával sem tudnak megfelelően foglalkozni.

Címlapkép: Orbán Viktor facebook-oldala