Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nagy az öröm a Momentumnál

Ez a cikk több mint 4 éves.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a párt igencsak ünnepélyes hangulatú eredményváróján arról beszélt, a Momentum a tavalyi országgyűlési választások óta megtriplázta a szavazói számát, a Momentum lett a harmadik erő a magyar politikában. Az elmúlt hónapokban a Momentum volt az egyetlen párt Magyarországon, ami a magyarok igazi problémáira keresett megoldásokat. Nemcsak kampányolt, cselekedett is.

Alázatosnak kell maradnunk. Még nem nyertünk: még mindig Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt, még mindig korrupt kormánya van Magyarországnak

– figyelmeztetett. Az viszont nagyon pozitív, ugyanakkor nagyon nagy felelősség is, hogy egyre többen bíznak a Momentumban.

Fekete-Győr gratulált minden ellenzéki pártak, akik erős szembeszéllel nyertek mandátumot az EP-választáson. Köszönetet mondott annak a 330 ezer magyar állampolgárnak, aki a Momentumra szavazott, illetve a Momentum képviselőjelöltjeinek (kiemelten a listavazető Cseh Katalinnak és az őt követő Donáth Annának), a párt tagjainak,  aktivistáinak, ifjúsági szervezetének, a TizenX-nek és Hajnal Miklós kampányfőnöknek.

Budapest, 2019. május 26.
Cseh Katalin, a Momentum listavezetõje és Fekete-Győr András, a párt elnöke a Momentum eredményváró rendezvényén a fõvárosi Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án.
MTI/Illyés Tibor

Cseh Katalin szerint szerencsére vannak még olyanok, akiknek van egy álmuk.  Magyarországon rengeteg ember feladta, akik úgy érzik, már nincs értelme elmenni szavazni. Ők azok, akiket meg kell győzni a jövőben.

Kell, hogy legyenek álmaink, legyen egy víziónk Magyarországról és Európáról, ahol mindenkinek esélye van a boldogulásra. Bár a Momentum sokszor megkapta azt a kritikát, hogy csak álmodozik, a párt története és sikere őket igazolja. Hamarosan pedig meglátják azt is, milyen az, amikor a Momentum felszólal a magyar parlamentben és milyen az, amikor felszólal Európában.

Ez most egy repedés a rendszer falán, az őszi önkormányzati választásokon pedig kiütjük majd az első téglát.

– mondta.

Budapest, 2019. május 26.
Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetõje (b) és Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke, mandátumot szerzõ képviselõk a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án.
MTI/Illyés Tibor

Donáth Anna, a párt második mandátumát megszerző képviselője szerint

az, ami most történik, nem a Momentum sikere, hanem azé a több mint 300 ezer emberé, aki azt mondta, bízik bennük, és bízik abban, hogy két fiatal nő is el tud érni eredményt.

Donáth szerint a mai eredmény egy visszajelzés a társadalom részéről, „hogy valamit jól csinálunk.”

Szerinte nem volt felesleges az elmúlt két év: kemény munkával el lehet érni embereket, van igény arra, hogy valami újat kapjanak az emberek. De még nincs vége:

Tízszer ilyen keményen kell dolgoznunk holnaptól kezdve

– mondta. Legyen végre egy olyan választás, melynek a végén tízmillió ember lesz boldog és el tudja fogadni az eredményt, legyen az bármi is.

Donáth mindenkinek üzeni:

gyertek, csináljátok velünk, gyertek még többen! Ez a közösség mindenkit befogad, aki a kezébe akarja venni a sorsát és cselekedni akar.

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor