Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A MSZP szerint szükség van az MSZP-re, és maradnak

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az MSZP-Párbeszéd választási kudarcát értékelte MSZP listavezető elnöke, aki talán annál is nagyobb meglepetést okozott a sajtótájékoztatón, mint amekorra meglepetést a közös listán induló pártok által elért eredmény.

Tóth Bertalan azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy a létrejött összefogást nagyon reményteljesnek nevezte, mert azokon a helyeken értek el most jó eredményt az ellenzékiek, ahol már létrejött őszre az ellenzéki összefogás. Ezt az MSZP-Párbeszéd saját sikereként értékelte. Ezután egy még ennél is meglepőbb bejelentést tett:

„Az MSZP elnöksége vállalja a felelősséget, és NEM mond le” – mondta Tóth Bertalan

Úgy lehetett érzékelni, hogy az MSZP-Párbeszéd kudarcáért az ellenzéki összefogás hiányában látja az igazi okot, de:

„Nincs bennük harag egyik ellenzéki párt irányába sem” – tette hozzá „

Ezt követően a reményét fejezte ki az MSZP elnöke, hogy a decemberben, januárban megkezdett munka őszre be fog érni. Tóth Bertalan az önkormányzati választásokkal kapcsolatban továbbra is az összefogásban látja az ellenzéki siker kulcsát.

„Szükség van az MSZP hálózatára, ahhoz, hogy az ellenzék sikeres legyen az őszi választásokon…küzdeni fogunk,hogy ez az ország felszabaduljon, azon leszünk, hogy a sok millió állampolgár, aki változást akar, megkapja a lehetőséget. Minden erőnket arra koncentráljuk, hogy az önkormányzati választáson fordulatot érjünk el” – mondta Tóth Bertalan

Ezt követően Jávor Benedek beszélt, aki sajnálatát fejezte ki, hogy csalódást okoztak a rá szavazóknak. Azonban hozzátette, hogy öröm, hogy Európa-szerte az európai integrációt szorgalmazó erők, a zöldek jó eredményt értek el. Mivel a MSZP-Párbeszéd csupán egy mandátumot szerzett, várhatóan Jávor brüsszeli karrierje véget ért. Igaz, Tóth Bertalan, aki a listát vezeti, a sajtótájékoztatón jelezte, hogy a mandátumot nem veszi át, és majd a választmány dönt az EP-mandátum sorsáról jövő szombaton. Vélhetően nem Jávor Benedek kapja majd ezt a mandátumot, így a politikus sok sikert kívánt a mandátumot szerzett ellenzéki képviselőknek, és reményét fejezte ki, hogy folytatni fogják az általuk megkezdett munkát.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd