Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az Akadémiai Dolgozók Fórumának véleménye szerint a zárt ajtók mögött, titokban zajló tárgyalások nem szolgálják az MTA érdekeit

Ez a cikk több mint 5 éves.

Akadémia Elkezdődött a tüntetés. A tüntetés háziasszonya Szilágyi Emese mondja el a menetrendet.

„Itt ülésezik az elnökség” – mondja Szilágyi Emese. „Mi dolgozok azt gondoljuk nem szabad hagyni, hogy leválasszák az MTA-ról a kutatóhálózatokat” – teszi még hozzá. Ezért írtak egy levelet az elnökségnek.

A levelet korábban az Akadémia Dolgozók Fóruma már közzétette.

„Az Akadémiai Dolgozók Fóruma aggodalommal figyeli az MTA tárgyalódelegációjának meggondolatlan lépéseit. Álláspontunk szerint az Akadémia vezetésének mindaddig nem kellene részt vállalnia Palkovics miniszter kapkodó és megalapozatlan ötletelésében, amíg az MTA legfőbb döntéshozó testülete, az Elnökség nem foglal ismét állást abban a kérdésben, hogy a kutatóhálózat leválasztható-e az Akadémiáról.
….
Az Akadémiai Dolgozók Fórumának véleménye szerint a zárt ajtók mögött, titokban zajló tárgyalások nem szolgálják az MTA érdekeit, ezért mindkét fél részéről transzparens tárgyalásokat követelünk. Aggályosnak tartjuk azt is, hogy az Akadémia delegációja úgy kíván stratégiai és szervezeti kérdésekben állást foglalni, hogy a kutatóhálózat működését felmérő átvilágítás eredményét még nem ismerhetjük.”