Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gréczy Zsolt szerint fájóan hiányos lett Orbán évértékelője

Ez a cikk több mint 5 éves.

Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője segítséget kért a tüntetőktől, mondják meg neki, ki lakik „ebben a házban”, „illetve abban a palotában” utalva a szomszédos karmelita kolostorra és a Sándor-palotára. A tömeg O1G-vel és „Bajszos Szar”-ral felelt.

Orbán Viktor Gréczy szerint Magyarország diktátora, Magyarország „államformája” pedig diktatúra. A kommunisták és fasiszták találkozása – ahogyan a kormány és a Fidesz illeti az összefogást – helyett valódi együttműködés ez, és az igazi kommunisták és nyilasok pedig a Fideszben vannak.

A DK-s politikus szerint fájóan hiányos lett Orbán évértékelője. Kimaradtak a beszédből a devizahtitelesek, a nyugdíjasok, a a gyerekük felvételijéért aggódó családok, a tandíj szorításában élő fiatalok. A magyar családok Gréczy szerint már szavaztak, 600 ezer magyar hagyta el Magyarországot, ők már nemet mondtak erre a rendszerre.

„Nem azért álltunk az utcán a Kossuth téren decemberben és rendezetetek 60 városban útlezárást, mert nem volt jobb dolgunk” – mondta.

Gréczy zárásképpen a negyedik magyar köztársaságot éltette, szerinte az új magyar köztársaság nem épülhet arra, hogy „ezeknek megbocsátunk”.

Gréczy beszéde alatt néhány DK-s szimpatizáns kék füstgyertyát is gyújtott, Lukácsi Katalin kénytelen volt a beszéd után arra inteni őket, hogy ezért eljárás alá vonhatja őket a rendőrség:

Címlapkép: Dián Ákos