Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP)a 2007-es Orbánnal üzent a mainak: A kapitalisták azok, akik eladják nekünk azt a kötelet, amire majd felakasztjuk őket.

Ez a cikk több mint 5 éves.

Frissítés, 20.26: Korábban tévesen azt írtuk a közvetítésben, hogy Bangóné Borbély Ildikó maga idézte Lenint. Ezzel szemben egy 2007-es Orbán-idézetet elevenített fel. A tévedést azóta javítottuk, azért pedig elnézést kérünk.

Az országgyűlési képviselő először a rendőröknek üzent. Közölte velük, hogy a jelenlegi hatalom nem fizeti ki nekik a túlóráikat, de ők eltörlik majd a „gyalázatos” rabszolgatörvényt.

A rendőrök után Orbánnak is üzent: „Viktor, a te négy kereked már régen nincs ki.” A képviselőnő elmondta, hogy szerint Orbán Viktor már csak a talpnyalóinak értékel évet, miközben a nép az utcán van, és tüntet. A miniszterelnök nem mer a nép szemébe nézni, inkább elbújik fekete kordonok mögé – tette hozzá.

A továbbiakban arról beszélt az MSZP-s politikus, hogy a Fidesz decemberben olyan törvényt fogadott el, ami lehetővé teszi Magyarországon a rabszolgamunkát. Bangóné ezután megkérdezte a tömegben állókat, hogy ők mikor láttak utoljára fideszes képviselőt dolgozni.

A képviselő azt is mondta, hogy azért beszélt többet az ellenzékről Orbán az évértékelőjében, mert fél.

Beszédét egy Orbán Viktor 2007-es évértékelőjében a privatizációra reagáló Lenin-idézet felemlegetésével és a mai Orbán ellen fordításával zárta:

„A kapitalisták azok, akik eladják nekünk azt a kötelet, amire majd felakasztjuk őket.”

Bangóné Borbély Ildikó.
Címlapkép: Dián Ákos