Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kovács Zoltán a CNN hírtelevízió elfogultságát bírálta

Ez a cikk több mint 5 éves.

Hol máshol, mint a CNN hírtelevízióban! Ahogy a közvetítésünk során megírtuk, a tüntetésekről élőben jelentkezett be az amerikai hírtelevízió, a CNN is az este folyamán. Amit azonban mi nem láthattunk, hogy a Magyarországról szóló beszámolóban Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára interjút adott a televíziónak.

A CEU-s véndiák mint a kormány nemzetközi ökle újra oda is csapott, és az MTI beszámolója szerint kifogásolta, hogy a CNN megválogatott jelenteket mutatott be az állítólagos rendőri erőszakról, amely valójában az erőszakos tömeg viselkedésének a következménye.

„az ellenzék nem képviseli a magyarok többségét. Az a pár száz vagy pár ezer tüntető, akit a CNN bemutatott az utóbbi napok eseményeit összefoglaló riportjában, egy, a kormány ellen szervezett politikai akció részese” – mondta Kovács Zoltán

Az államtitkár hisztis kedvében lehetett, mert számon kérte a televízión és nemzetközi médián, hogy nem foglalkoznak hazánk sikereivel, így nem számolnak be a hatalmas gazdasági növekedésről, a reálbérek kétszámjegyű emelkedéséről és az alacsony munkanélküliségről. A CNN riportere arról próbálta faggatni Kovács Zoltánt, hogy miért hoz a magyar törvényhozás olyan törvényeket, amelyeket kifogásol az Európai Bizottság, és szembe mennek az Európai Unió alapértékeivel. A nagy kommunikátor szerint azonban minden magyar rendelkezés összhangban van az uniós jogokkal.

Kovács Zoltán az MTI tudósítása szerint a CNN adásában is előhúzta a mindent vivő Soros-kártyát, és a milliárdos összeesküvései ellen is felemelte a szavát. Nyilván ettől a CNN munkatársainak viszont elakadt a szava.

Nem tudjuk, feltűnt-e az államtitkárnak, hogy a szerinte szélsőségesen elfogult nemzetközi média interjút készített és közölt le vele, amiben kifejthette álláspontját, miközben Magyarországon a közfeladatot ellátó, állami, adófizetői pénzből fenntartott médiában még csak nem is vették át a tüntetők és ellenzéki képviselők petícióját. Elnyomásból van még mit tanulnia tőlünk a nyugatnak.

Forrás: MTI