Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hollik István: „ordas nagy hazugságokat terjesztenek”

Ez a cikk több mint 5 éves.

A kormányszóvivő KDNP-s politikus beült az Echo Tv-be, ahol nagyon izgalmasan indult a beszélgetés, hiszen a műsorvezető Velkovics Vilmos rögtön nekiszegezte a kérdést, hogy most mi lett volna, ha az MTVA-ban bemondták volna az ellenzéki politikusok öt pontját. Erre Hollik István egy Démoszthenészt megszégyenítő szónoklattal vágta ki magát a kellemetlen helyzetből. Szó szerint idézzük a válasz felvezetését:

„Az a helyzet, hogy ezen már túl vagyunk, hogy ők mit csinálnának. Meg azokat a kezdetű mondatokat elfelejthetjük, hogy mi lenne, hogyha. Ugyanis itt már megtörténtek bizonyos cselekmények, tehát ezeken már túl vagyunk. És ezt gondolom, hogy ezek (eööö) kimerítik az (eööö) a törvénysértésnek a jellegét.” –bodorította a szavakat a kormányszóvivő.

A talányos felvezetés után Hollik végre kifejtette, hogy az ellenzéket nem jogosítja fel törvénysértésre az, hogy nem értenek egyet a kormánnyal. Meglátása szerint az ellenzék „ordas nagy hazugságokat” terjeszt, hiszen a rabszolgatörvényben benne van, hogy az bizony önkéntes (erről a szakszervezetek véleménye itt). Az ellenzéket azonban valójában sosem az egyes ügyek érdeklik a rétori erényeket csillogtató Hollik szerint, hiszen amikor a rabszolgatörvényt a parlament (nb törvényellenesen) elfogadta, akkor az ellenzék nem szavazott az otthonápolási díj felemeléséről (erről itt részletesen). Ami egyértelműen bizonyítja a kormányszóvivő szerint az ellenzék lelketlenségét, akik mindig csak belekapaszkodnak egy ügybe, de ha jön egy új, a régiről meg is feledkeznek.

Ezt követően Hollik is bemutatta a tüntetőket az Echo Tv nézőinek:

„Az MTVA előtt tulajdonképpen szinte csak agresszív politikai aktivisták vannak, mindenféle Soros Györgyhöz köthető háttérrel, illetve az ellenzéki pártok aktivistái” – mondta a jól tájékozott kormányszóvivő.

Velkovics még emelte volna a tétet, mert szerette volna, ha kormány is belátja az elméletét, miszerint a tüntetéshullámnak ahhoz van köze, hogy Ignatieff a CEU elüldözése után állítólag fenyegetőzött. Hollik István azonban köszönte a szép passzt, de még egy sorozosára már nem volt ereje, viszont megajándékozta a nézőket egy szép mondattal:

„Minden magyar embert szolgálni fogunk”

Hollik cserébe csak azt kérte, hogy a velük egyet nem értők is tartsák be a törvényeket. Talán meg is kezdhetnék azt a szolgálatot.