Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Börtönnel fenyegették meg a képviselőket

Ez a cikk több mint 5 éves.

Országgyűlési képviselők (többek közt Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Kunhalmi Ágnes és Bősz Anett is) jutottak be a köztévé épületébe, ahol képviselői státuszukra hivatkozva megpróbálják éppen beolvasni az ötpontos petíciójukat élő adásban. Csakhogy küldözgetik őket jobbra-balra, de valahogy senkivel sem tudnak beszélni, aki kompetens lenne a kérdésben.

A műsorszerkesztő egy biztonsági vezetővel üzent a képviselőknek: azt mondta, bejöhettek az épületbe a képviselők, az országgyűlési törvény viszont nem tér ki arra, hogyan kell őket tájékoztatni. Hadházy szerint úgy kell ezt megtenniük, ahogy ők kérik, a szerkesztők ennek ellenére nem kívánnak egyeztetni a képviselőkkel. A biztonsági vezető azt mondta, tegyék fel a kérdéseiket írásban a képviselők.

Ezután kaptak egy írásos tájékoztatót arról, hogy 5-10 éves szabadságvesztés járhat azért, ha megzavarják a műsort.

Összeírták a kérdéseiket helyben, majd a biztonsági főnök azt mondta nekik, juttassák el a vezérigazgatónak, aki holnap talán válaszol majd rájuk. Hadházy szerint a törvény egyetlen passzusában sem szerepel, hogy a közmédia bizonyos helységeibe bemehetnek a képviselők, bizonyos helységeibe pedig nem, ezért tovább keresik az épületben a szerkesztőt, akivel érdemben egyeztethetnek a petíció beolvasásáról.